ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πιέζουν οι πολίτες για ν’ ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Καθιστική διαμαρτυρία απόψε στις 8.30

image Είδαν και απόειδαν οι πολίτες και οι φορείς του Ηρακλείου, και είπαν να κάνουν κι αυτοί κάτι μήπως και επισπευστεί το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου!!!

Έτσι, αποφάσισαν απόψε στις 8.30 το βράδυ, να κάνουν σιωπηλή, καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μουσείο Ηρακλείου. Η πρωτοβουλία αυτή  ξεκίνησε από πολίτες, και βρήκε στήριξη από φορείς του Ηρακλείου. Μάλιστα,ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 8 το βράδυ, για να παραστούν στην διαμαρτυρία, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανάλογη πρόσκληση στους εργαζόμενους. Ανάμεσα σε άλλους, οι φορείς που συντονίζονται με την διαμαρτυρία είναι οι τέσσερις Ενώσεις ξενοδόχων του νησιού, το Τμήμα Ανατολικής  Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ και η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση το αρχαιολογικό μουσείο είναι μοναδικό ως προς τα εκθέματά του για τον Μινωικό Πολιτισμό. Με αφορμή την απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζεται, καθυστέρηση της μουσειολογικής μελέτης, ο σημαντικότερος πόλος έλξης τουρισμού του νησιού παραμένει κλειστός.

Πρόσφατα, από το Ηράκλειο, η η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, είχε είπε ότι το μουσείο  δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του...2012, αφού δεν είναι έτοιμη ακόμα ούτε η μουσειολογική μελέτη!! Τόνισε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Οι προσπάθειες όμως αυτές θα πρέπει να ενταθούν, και το χρονοδιάγραμμα να επισπευστεί, γιατί, ως γνωστόν, η Κρήτη και το Ηράκλειο στηρίζεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Και χωρίς το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, δε θα πάνε καλά τα πράγματα τη δύσκολη χρονιά που μας έρχεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου