ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

“Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού”… Άλλη μια ταινία για την Κρήτη και…τη βεντέτα!!!

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού αυτός που θα γλιτώσει δεν θα είναι αυτός που αρνήθηκε στον έρωτα να δώσει” τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς ένα βράδυ σε ένα παραδοσιακό στέκι του Ηρακλείου. Ανάμεσα στους θαμώνες  η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους νέα παιδιά,  νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιο της συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις. Ο  Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιο του Άγγελου Παπαδάκη, που τον τραυμάτισε σοβαρά πριν από πολλά χρόνια, πυροδοτώντας μία βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, που αγνοούν αυτή την ιστορία, ζουν ανέμελα τον έρωτά τους, ως τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος και ο Στέφανος επεμβαίνουν βίαια και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η προειδοποίησή τους είναι σαφής: αν ο Μάνος δεν εξαφανιστεί από τη ζωή της Αλεξάνδρας, θα πεθάνει. Το ειδύλλιο μετατρέπεται σε θρίλερ, καθώς οι δύο εραστές αγωνίζονται να διασώσουν τον έρωτά τους, παρά τις απειλές και τις πιέσεις.

 

Η ταινία αυτή  μας «ταξιδεύει» στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη και το Λονδίνο . Με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών, ο Στράτος Μαρκίδης επιδιώκει να δημιουργήσει άλλη μια εισπρακτική επιτυχία, μετά την ταινία «I love Karditsa». Και μάλλον θα τα καταφέρει, αφού όπως έχει αποδειχτεί με τα τόσα σήριαλ που έχουν παιχτεί στην Ελληνική τηλεόραση με το ίδιο θέμα (θυμάστε φαντάζομαι το “Της αγάπης μαχαιριά” και “Τα σύνορα της αγάπης”), η Κρήτη και η βεντέτα πουλάει πολύ. Καλό θα ήταν όμως κάποια στιγμή η Ελληνική τηλεόραση, ο Ελληνικός κινηματογράφος και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν ν’ ασχοληθούν και με κάτι άλλο εκτός από τη βεντέτα (και τα Ζωνιανά!!!) .

Το “Νησί”είναι μια καλή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση… Ξεφεύγει από τα τετριμμένα, και πραγματεύεται ένα εντελώς διαφορετικό, πραγματικό και ανθρώπινο κομμάτι της Κρήτης. Ελπίζω να δούμε κι άλλες προσπάθειες τα επόμενα χρόνια σαν και αυτήν…

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε το τραγούδι του Βασίλη Σκουλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου