ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κρύβουν την αλήθεια μπερδεύοντας την πτώχευση με την φτώχεια

Η οικονομία καταρρέει, η ανταγωνιστικότητα της χώρας βρίσκεται πέρα από την Αφρική... οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουν τις 10.000, οι απολύσεις εντός του 2011 θα ξεπεράσουν τις 50.000, οι φόροι γονατίζουν την κοινωνία. Αλλά αυτοί παραμένουν εκεί. Αμετανόητοι στην μικροκομματική τους σκοπιμότητα. Ο νους τους στον εκλογικό χάρτη. Πόσο πράσινος ή πόσο γαλάζιος και πόσο κόκκινος ή ροζ θα γίνει στις εκλογές του Νοεμβρίου. Και για να μην μπερδευτούν τα χρώματα του χάρτη, μπερδεύουν εμάς με τις λέξεις και τα νούμερα για την οικονομία. Μας μπερδεύουν με την έννοια πτώχευση και μας κρύβουν την φτώχεια που ήρθε ήδη και θα μείνει για δεκαετίες. Μας μπερδεύουν με τα νούμερα του χρέους και του ελλείμματος και μας βεβαιώνουν ότι θα μας σώσουν από την πτώχευση. Προσέξτε, μόνο από την πτώχευση. Για την φτώχεια όμως δεν γίνεται κουβέντα.
 
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παίζουν ένα αισχρό θέατρο. Η  κυβέρνηση λέει ότι το μνημόνιο εγγυάται τη σωτηρία μας από την πτώχευση, αλλά δεν μας λέει τίποτε για την φτώχεια. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση (που διεκδικεί και την εξουσία) ότι  μπορούμε να ξεπεράσουμε την πτώχευση και χωρίς μνημόνιο. Αλλά δεν μας εξηγεί πως θα μας βγάλει από την φτώχεια που ήδη μπήκαμε έστω και από το αντίπαλό της κόμμα. 
Όλα αυτά δε τη στιγμή που κορυφαίοι ξένοι ηγέτες αποκαλύπτουν ότι είμαστε ο «ευρωπαϊκός» λαός της σφαλιάρας όχι μόνο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αλλά και από τους δικούς μας πολιτικούς... Τους πολιτικούς της τελευταίας 25ετίας που ενώ έπρεπε να εφαρμόσουν την πολιτική μνημονίου από το 1980 τουλάχιστον αυτοί συνεχίζουν να μας κρύβουν όλα όσα έχουν υποχρέωση να μας πουν από τώρα για να είμαστε προετοιμασμένοι. 
Ας δούμε τι μας κρύβουν. Μας κρύβουν αρχικά την αγωνία τους για το τι θα συμβεί όταν χάσουν αυτό που επιδιώκουν (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) στις προσεχείς εκλογές. Πρόκειται για εντονότατη αγωνία γιατί έχουν ήδη αντιληφθεί ότι στις εκλογές αυτές όλοι θα χάσουν. Περιμένετε και θα το δείτε. 
Και αυτοί που θα ισχυρισθούν ότι κέρδισαν  απλώς δεν θα ομολογούν ότι θα πρόκειται για κέρδη ψίχουλα... Η απάντηση των ψηφοφόρων θα είναι πολύμορφη και ιδίως ηχηρή. 
Η κυβέρνηση τώρα (που έχει και την βασική ευθύνη) μας κρύβει ότι με μια εικόνα ήττας στις εκλογές θα τεθεί ευθέως θέμα πολιτικού κόστους που σαφέστατα θα είναι σε βάρος των παρεμβάσεων και των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία. 
Σημειώστε αυτά τα νούμερα για να δείτε ποια είναι η αλήθεια και τι μας κρύβουν. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα έχει υστέρηση προϋπολογισθέντων εσόδων πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. Περιμένει δε να συμπληρώσει το κενό αυτό από εισπράξεις 3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Αλλά αποκρατικοποίηση στο σημείο που έχουμε  φθάσει σημαίνει, με καθαρά λόγια, πώληση του ΟΣΕ και του μάνατζμεντ του Οργανισμού, πώληση των ΕΛΤΑ και του μάνατζμεντ του Οργανισμού, πώληση της ΔΕΠΑ και του μάνατζμεντ της Εταιρίας, πώληση μονάδων της ΔΕΗ,  πώληση της ΑΤΕ και του Τ.Τ. πώληση λιμανιών, πώληση μέρους από τα μαζικά μέσα μεταφοράς και πώληση μέρους της κρατικής ακίνητης περιουσίας. Τέλος διάλυση 10-15 κρατικών Οργανισμών με αντίστοιχες απολύσεις. Οι πωλήσεις όμως αυτές με παράδοση του μάνατζμεντ στους ενδιαφερόμενους ιδιωτικούς ομίλους, που υπάρχουν και είναι Γερμανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Ισραηλίτες, Άραβες, Κινέζοι και Ιάπωνες, σημαίνουν αυτόματα συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης από 30-50%. 
Πέστε μου λοιπόν εσείς αν η σημερινή κυβέρνηση με μια εκλογική ήττα στην πλάτη της θα είναι σε θέση να κάνει πραγματική αποκρατικοποίηση. Πέστε μου ακόμη αν και η αντιπολίτευση, έχοντας και αυτή τη δική της ήττα, θα παραμερίσει το πολιτικό κόστος και θα βοηθήσει την κυβέρνηση στην αποκρατικοποίηση. 
Μας κρύβει συνεπώς η κυβέρνηση ότι η τρύπα από την υστέρηση εσόδων δεν μπορεί να κλείσει. Γιατί τα μόνα έσοδα που μπορεί να εξασφαλίσει ο κρατικός κορβανάς θα είναι κάπου 500 εκατ. ευρώ από φόρους στα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των «αιχμαλώτων ιθαγενών» που δεν μπορούν να αντιδράσουν. 
Είναι επόμενο λοιπόν να οδηγηθούμε σε νέα περισσότερο σκληρά μέτρα για να καλύψουμε την υστέρηση και το πραγματικό έλλειμμα που (μας κρύβουν)  ότι θα φθάσει κοντά στο 15%. Τα δε νέα μέτρα, που τώρα τα κρύβουν γιατί ξέρουν πολύ καλά  ότι δεν πρόκειται να πάρουν λεφτά ούτε από μεταβιβάσεις ακινήτων, ούτε από δηλώσεις αυθαιρέτων, αλλά ούτε και όσα περιμένουν από την περαίωση, δεν θα είναι άλλα από φορολογικό μαστίγιο σε μισθούς (με περικοπές) σε συντάξεις με νέο ΛΑΦΚΑ και με  φορολογήσεις μέσω καυσίμων, ρεύματος, και γενικά των κρατικών τιμολογίων. 
Μας κρύβουν οπότε και τη συνέχιση της στάσης πληρωμών του δημοσίου σε συνταξιούχους με κατακράτηση του εφάπαξ, στους επιχειρηματίες με επιστροφές φόρων και σε εργαζόμενους με εκκρεμότητα σε συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις.
Πηγή:www.capital.gr , Του Γιώργου Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου