Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Η Κομισιόν απαγορεύει στο Δημόσιο να καθυστερεί τις πληρωμές του

image Πολλές επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, διότι το Δημόσιο αργεί να τις εξοφλήσει/  Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση, αφού απαγορεύει στο Δημόσιο να καθυστερεί τις πληρωμές του.
Συγκεκριμένα, μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του, ενώ θα πληρώνει τόκους για κάθε μήνα που θα καθυστερεί την πληρωμή. Η οδηγία αφορά και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 60 ημέρες.
Σύμφωνα με το ψήφισμα…,
το οποίο θα πρέπει να ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες το αργότερο σε 24 μήνες, όταν το Δημόσιο καθυστερεί πάνω από ένα μήνα να πληρώσει τους προμηθευτές του για εμπορικές συναλλαγές θα πληρώνει επιτόκιο που θα είναι τουλάχιστον 8% πάνω από το βασικό της ΕΚΤ.
Η νέα οδηγία προβλέπει ότι:
• Οι πληρωμές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα σε 30 ή σε ειδικές περιπτώσεις 60 ημέρες.
• Οι πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε 60 ημέρες εκτός εάν σε συμβόλαιο αναφέρεται κάτι άλλο που δεν είναι άδικο
• Οι επιχειρήσεις θα δικαιούνται να ζητήσουν επιτόκιο και πληρωμή 40 ευρώ για το κόστος ανάκτησης κεφαλαίου
Σύμφωνα με την Ε.Ε. το μέτρο αυτό θα φέρει επιπλέον ρευστότητα 180 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και επίτροπος για την επιχειρηματικότητα ανέφερε πως “όσοι εργάζονται πρέπει να αποζημιώνονται στην ώρα τους. Αυτό είναι βασική αρχή της δικαιοσύνης και παίζει σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα μιας εταιρείας και της πρόσβασης της στην χρηματοδότηση. Για αυτό το λόγο, η νέα οδηγία θα βοηθήσει την οικονομία της Ευρώπης”.
πηγή: hellenic business
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Όταν ενσωματωθεί αυτή η οδηγία στην Ελληνική Νομοθεσία, θα σταματήσουν να εκτελούνται δημόσια έργα με πόρους του δημοσίου !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου