ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κοινή δήλωση των κινημάτων της Κρήτης μετά τη διήμερη συζήτηση στο Ηράκλειο

image

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν τα κινήματα που συμμετείχαν στη διήμερη συζήτηση που διοργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Η δήλωση έχει ως εξής:


  1. Στις 3-4/3 στο Ηράκλειο βρεθήκαμε κινήματα από όλη την Κρήτη. Κοινή διαπίστωση και αίτημα όλων, η ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση. Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να απαντηθεί μόνο με ολομέτωπη αντίσταση.
  1. Απέναντί τους βρίσκονται τα κινήματα που δρουν σε ολόκληρο το νησί. Τα κινήματα αυτά παλεύουν ενάντια στην διάλυση της κοινωνίας , της υγείας, της παιδείας, τον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία, το ξεπούλημα της γης, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και την περιβαλλοντική καταστροφή. Στήνουν δομές και δίκτυα αλληλεγγύης για να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος μέσα στην κρίση.
  1. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για τον συντονισμό. Συνεχίζουμε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότιμης συμμετοχής. Το κάθε κίνημα, φορέας και σύλλογος διατηρεί την αυτονομία του και συνεχίζει την δράση του. Απώτερος σκοπός μας όλα τα ρυάκια να γίνουν ένα ποτάμι και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας. Τα προβλήματά μας, αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε, δεν θα λυθούν αν δεν ακυρώσουμε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αν δεν διώξουμε το ειδικό καθεστώς που τα εκπροσωπεί.
  • Δεν ξεκινήσαμε για τις εκλογές, δεν σταματάμε μετά τις εκλογές
  • Δεσμευόμαστε για επόμενη παγκρήτια συνάντηση και συνέλευση των κινημάτων. Προτείνουμε την τακτική συνάντηση, όχι μόνο των 28 κινημάτων που βρεθήκαμε και δημιουργήσαμε αυτή τη δήλωση αλλά με την λογική της συνεχούς διεύρυνσης όλων των κινημάτων, φορέων, συλλόγων που αγωνίζονται στο νησί. Έχουμε ως αρχή μας την ανακλητότητα των αντιπροσώπων.
  • Καλούμε τα κινήματα, τις πρωτοβουλίες και συνελεύσεις πολιτών, όλο το λαό της Κρήτης, να δώσει δυναμικό παρόν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου