ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 41,4 % σ’ ένα χρόνο στην Ελλάδα! Πρώτη η Κρήτη στη μείωση των οικοδομικών αδειών!

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.997 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 565,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.203,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 41,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,6% στην επιφάνεια και κατά 50,0 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 !
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2011,το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 35.746 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.090,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 23.186,2 χιλιάδες m3 όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 28,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 42,0% στην επιφάνεια και κατά 38,2 % στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010.
image
Στην Κρήτη η μείωση ξεπέρασε ...
κατά πολύ το μέσο όρο της χώρας, φτάνοντας σε ποσοστό μείωσης  -40,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών , και –47,6% σε τετραγωνικά μέτρα. Έτσι, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη μείωση του αριθμού των οικοδομικών αδειών, και τη δεύτερη στη μείωση της δομούμενης επιφάνειας.

2 σχόλια:

  1. Αντίπαλε έχεις βάλει σκοπό να με διαολίζεις! :) Εντάξει η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει τόσο και λογικό είναι αν συνυπολογίσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον εύκολα δάνεια κτλ.
    Οι τιμές όμως γιατί δεν πέφτουν να γίνει και κανα έργο να δουλέψουν και οι οικοδόμοι; Κι αν δεν δουλεύουν τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και πώς τα φέρνουν βόλτα ; Και γιατί τόση σιωπή;
    Πάντως η τιμή του σιδήρου δεν δικαιολογεί την μη πτώση τιμών http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=iron-ore&months=60
    τα μονοπώλεια ισως... αλλά εκεί κάτι πρέπει να κάνουν και οι οικοδόμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου! Πάντως στο Ηράκλειο, επειδή συνεχίζουν να χτίζονται αυθαίρετα, μάλλον η μείωση είναι λιγότερη. Όσο για τις τιμές, στο Ηράκλειο δεν έχουν όντως πέσει σχεδόν καθόλου, αλλά στην Αθήνα απ' ότι μαθαίνω τα πράγματα είναι διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή