Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Δ.Τ: Δεν είναι αργία, είναι απεργία!

image Φέτος η πρωτομαγιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για όλους εμάς που βιώνουμε τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της τρόικα και της κυβέρνησης. Το 1886 στο Σικάγο εργάτες έχασαν τη ζωή τους απαιτώντας την καθιέρωση του 8ωρου, ανοίγοντας ένα μεγάλο κύκλο αγώνων των εργαζομένων για την καθιέρωση των βασικών δικαιωμάτων. Και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έδωσαν πολλούς αγώνες και έκαναν πολλές θυσίες για να κερδίσουν όσα σήμερα θέλουν να μας πάρουν μονομιάς. Έτσι το χθες αποτυπώνεται στο σήμερα και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι παράλληλα απόδοση τιμής σε όσους πάλεψαν για το δίκιο του λαού και έναυσμα για να συνεχίσουμε από εκεί που αυτοί σταμάτησαν, να ξαναγίνουμε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας πάρουν τη ζωή, -κυριολεκτικά και μεταφορικά όταν οι αυτοκτονίες αυξάνονται, τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, όλο και περισσότεροι ωθούνται να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Όταν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται οι μισθοί, αυξάνεται η ανεργία.
Σήμερα ο μισθός, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δέχονται την πιο σκληρή επίθεση μέσω των πολιτικών των μνημονίων. Ο κύριος στόχος αυτών των πολιτικών είναι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ' όλη την Ευρώπη. Ολοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι....
ανεξαρτητα από πολιτικές επιλογές, πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την επίθεση είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενωμένη δυνατή φωνή τους πρέπει να αντηχήσει την πρωτομαγιά στα αυτιά όσων τους πολεμούν (κυβέρνηση, τρόικα, τραπεζίτες, ξενοδόχοι κ.α.)  και όσων προσπαθούν να καπηλευθούν ή να αλλοιώσουν το μήνυμα της (ηγεσίες των εργασιακών ομοσπονδιών  που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων).
Ολοι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
Όλοι στην συγκέντρωση και πορεία για την πρωτομαγιά στην πλατεία Αγίου Νικολάου την Τρίτη, 10:00 πμ.
Αλληλέγγυοι Πολίτες Μιραμπέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου