Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Τα γνωμικά των εκλογών

image Σε μερικές ώρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις κρισιμότερες ίσως εκλογές της μεταπολίτευσης.  Για τις εκλογές γενικότερα έχουν ακουστεί πολλά, από επώνυμους και ανώνυμους, από Έλληνες και ξένους. Στον παρακάτω πίνακα συγκέντρωσα μερικά “γνωμικά” που καλό είναι να έχουμε κατά νου πριν πάμε στην κάλπη:


Bismarck Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.
Emma Goldman Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες.
Oscar Ameringer Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.
Henry Menken Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.
Jean Paul Sartre Αγωνίστηκα μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξω έναν κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω.
Ανώνυμος Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.
Ανώνυμος Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.
Μικρό Κομματικό Λεξικό Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.
Ανώνυμος Αν δεν σου αρέσει η Κυβέρνηση, φταις και συ γι' αυτό.
Ανώνυμος Μην πεις ποτέ «βλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα.
I) Για προσβολή προσωπικότητας,
Ii) Για περιύβριση αρχής και
Iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού.
Νικήτα Χρουστσώφ Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι.Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια.
Frank McKinney Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο,αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.
Robert Oren Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις.
Αθανάσιος Κανελλόπουλος Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.
Ροΐδης (για διατελέσαντα υπουργό) Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα,εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.
Friedman Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.
George Nathan Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους. καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.

3 σχόλια:

 1. αν απαγορευοταν η ψηφος στους γερους και στις γριες που πανε και ψηφιζουν το πασοκ και την νδ, που μας εφεραν εδω, και ψηφιζαν μονο οι νεοι που ενημερωνονται απο τα μπλογκς, θα ειχαμε λύσει το προβλημα και θα ειχε συνθλιβει ο δικομματισμος των απατεωνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα φωτεινό, ένα σύστημα διακυβέρνησης όπου κυριαρχούν η δικαιοσύνη, ο σεβασμός, η ισότητα μεταξύ των πολιτών, ένα πολίτευμα που σκοπό έχει την πρόοδο των πολιτών μέσα σε ένα ελεύθερο, ευνομούμενο και δίκαιο κράτος (με ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα ρουσφέτια, τα φακελάκια και τις μίζες), που υπηρετεί τη μεγάλη, κοινή μας οικογένεια, την Πατρίδα.

  Αυτό το πολίτευμα που θα νοιάζεται για το Λαό, που θα του προσφέρει ό,τι ένας δίκαιος και στοργικός γονιός προσφέρει στα παιδιά του για να αναπτυχθούν σωστά και να δημιουργήσουν τη ζωή τους, δεν μπορεί στα μάτια μου παρά να είναι ωραίο και καθάριο.

  Ας βρούμε λοιπόν ΠΟΙΟ από τα κόμματα μας υπόσχεται μια δημοκρατία ΧΩΡΙΣ λαμογιές. Δεν μπορεί... κάποιο θα υπάρχει. (ΥΠΑΡΧΕΙ!) Κι ας το ψηφίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο2.05 Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια (δεκαετίες) πολλοί κρητικοί ατί να σταθούν λεβέντες προσκύνησαν την αναξιοκρατία και τα κόμματα των πλάγιων δρόμων ("ρουσφετοκόμματα"). Κόμματα που δεν τα διακατέχει ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο Ιδανικό! Γιατί τα μεγάλα Ιδανικά απαιτούν κυρίως ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ! Ζήσαμε την απόλυτη κατρακύλα της κρητικής εντιμότητας. Αντε! Καλή λευτεριά αύριο (ο6 Μαΐ 12)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή