ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρώτα η ασφαλτόστρωση και μετά η αποχέτευση ομβρίων!

imageΔελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμος Ηρακλείου για την ολοκλήρωση της διάνοιξης τμήματος της οδού Αρχαγγέλου στα Καμίνια. Στο δελτίο αυτό, αφού επισημαίνεται το πόσο σημαντική είναι η διάνοιξη αυτή, αφού ενώνει 3 συνοικίες στα Καμίνια, καταλήγει ως εξής:
“O κ. Κουράκης που βρέθηκε σήμερα το σημείο της διάνοιξης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καμπανό δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης ενώ θα δημιουργηθεί και αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων”.
Κατάλαβα καλά βρε παιδιά; Πρώτα θα γίνει η ασφαλτόστρωση, και μετά θα δημιουργηθεί το δίκτυο της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων; Θα κάνουμε τίποτα με τη σωστή σειρά σ’ αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα; Θα ρίξουμε δηλαδή μια “τσίπα” ασφαλτικού τώρα και θα ...
δώσουμε το δρόμο στην κυκλοφορία – παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων φυσικά - και μετά από λίγο καιρό θα έρθουμε να σκάψουμε στη μέση του δρόμου ένα χαντάκι 2 μέτρα βάθος και ένα μέτρο πλάτος για τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ομβρίων. Σε κάθε πλευρά του δρόμου δε θα σκάψουμε για τα φρεάτια υδροσυλλογής (σχάρες) , ενώ θα φτιάξουμε και τα απαραίτητα επισκέψιμα φρεάτια σύνδεσης. Και θα μπαλώσουμε τις τομές με ασφαλτικό!
Αφού λοιπόν καταστρέψουμε το ασφαλτικό που οι ίδιοι βάλαμε με τις τομές, θα μπαλώσουμε όπως – όπως, και σε λίγο καιρό ο δρόμος θα έχει τόσες λακκούβες ώστε να μην μπορεί να κυκλοφορηθεί, και θα απαιτείται και νέα επέμβαση με φρεζάρισμα και καινούρια στρώση ασφαλτικού!
Θα μου πείτε, “γιατί προτρέχεις ρε φίλε, πως το ξέρεις ότι θα γίνει έτσι”; Μα, επειδή ζω στο Ηράκλειο φίλοι μου, και το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές! Τελευταίο παράδειγμα η οδός Ανθέων ή η οδός Παπαπέτρου Γαβαλά στις νότιες συνοικίες! 
Επειδή οι καιροί είναι πλέον δύσκολοι, και λεφτά για πέταμα σε επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν υπάρχουν, ας συνεννοηθεί ο κος Κουράκης, ή μάλλον η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με την αντίστοιχη της ΔΕΥΑΗ που είναι υπεύθυνη για τις αποχετεύσεις ομβρίων, να γίνει πρώτα το δίκτυο ομβρίων και μετά η ασφαλτόστρωση! Και το δίκτυο να γίνει σωστά, με σωστή συμπύκνωση των χαντακιών, και όχι όπως γίνεται συνήθως, που μέσα σ’ ένα μήνα έχει υποστεί καθίζηση!  Εξάλλου, τόσα χρόνια ήταν αδιάνοιχτο αυτό το τμήμα, δεν πειράζει αν περιμένει η ασφαλτόστρωση 1-2 μήνες ακόμα, ώστε να γίνει σωστή δουλειά και να μη χρειαστεί ξανά επέμβαση τα επόμενα χρόνια! 
Άντε να δούμε πότε θα κάνουμε κάτι με τη σωστή σειρά σε αυτή την πόλη, και για τους σωστούς λόγους!

2 σχόλια:

  1. Το θέατρο του παραλόγου με τα αποχετευτικά δίκτυα, δίνει και πέρνει σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα η ασφαλτόστρωση και μετά η αποχέτευση ομβρίων. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή