Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

“Για να δεις τα άστρα, πρέπει να σηκώσεις κεφάλι”. Υακίνθεια 2012

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού στις 27, 28 και 29 Ιουλίου, αφιερωμένο σε όλους όσους έχουν το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Κάθε ημέρα και για τρεις ημέρες, για 15η χρονιά, θα συναντηθούν η τέχνη, τα γράμματα και η παράδοση σε μία διαρκή προσπάθεια έκφρασης, μέσα από μοναδικές ερμηνείες.
Για να δεις τα άστρα, πρέπει να σηκώσεις κεφάλι… Η Επιστήμη, ο Αθλητισμός, η Μουσική και τέλος ο Χορός ενώνονται σε μία εποχή-σημείο αναφοράς στα 1260μ. υψόμετρο του Άγιου Υάκινθου, στα Ανώγεια.
2012-yak-prog_Σελίδα_1
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την πρώτη ημέρα
η ομιλία της Άννας Τζιροπούλου με θέμα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Μια ιστορία πανάρχαιη, θα σημάνει την έναρξη δίνοντας τη σκυτάλη στους ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκο, Στέλιο Μιγιάκη, Πέτρο Γαλακτόπουλο, Γιώργο Καπελάκη και άλλους, για να μας δείξουν πώς οδήγησαν τα βλέμματά μας να ακολουθούν το αργό ανέβασμα της σημαίας ως τη συγκίνηση, ως τα άστρα.. μέσα από Βίντεο-προβολές των ένδοξων στιγμών τους και μέσα από μία ζωντανή συνέντευξη στο θέατρο του Υάκινθου, όπου και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις. Ο Κώστας Τσουρακάκης με την 12μελή ομάδα του θα κάνουν ιπποδρομία στον κάμπο του Γαϊτάνι, μεταφέροντας την εικόνα του Χαρίδημου, του κρητικού ήρωα του Ερωτόκριτου, όταν έρχεται να κονταρομαχήσει: «Θωρώσι σκόνη νέφαλω στα ύψη σηκωμένο και καβαλάρη με πολλούς άλλους συντροφιασμένο…». Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την Μόρφω Τσαϊρέλη, τον Ηρακλή Βαβάτσικα, τη Μαριάννα Ζάχου ενώ θα συμμετέχει και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.
Την δεύτερη ημέρα,
σε μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση της δράσης του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα από τον καθηγητή Γιάννη Παπαμαστοράκη και τους συνεργάτες του για πρώτη φορά, θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με τα «ουράνια σώματα» στο χώρο του Υάκινθου. Τη στιγμή που το τηλεσκόπιο θα φωτογραφίζει τα απέραντα του σύμπαντος, εμείς θα βλέπουμε ζωντανά τις φωτογραφίες σε videowall. Με αναφορές στο μυθικό στερέωμα και την ποίηση, η Αταλάντη Μιχελογιαννάκη-Καραβελάκη θα μας μιλήσει για την Μυθολογία των Άστρων και τέλος θα ακολουθήσει μαγική μουσική βραδιά -αντάξια των άστρων- με τον Σταύρο Λάντσια.
Την Τρίτη ημέρα,
ο Μανώλης Αλεξάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο Μια φλόγα, μια φωτιά, ενώ μουσικά θα μας συντροφεύουν οι αδελφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή. Από μια κορυφή του Ψηλορείτη με την αρχαία ονομασία «Τυμπανάτορας», ο Νικος Τουλιάτος με την ομάδα του, θα στείλουν ένα μήνυμα αφύπνισης από την εποχή του Μίνωα στο σήμερα. 5000 χρόνια μετά και για πρώτη φορά, θα ηχήσουν τύμπανα στην κορυφή του βουνού. Το ηχητικό σήμα θα ταξιδέψει 8000 μέτρα στα πόδια των χορευτών, μετουσιώνοντας το μήνυμα σε ανάταση. Η βραδιά θα συνεχίσει με τους Πετρίτες και θα κλείσει με τον Ψαραντώνη.
Την πρώτη ημέρα, οι νεαροί βοσκοί των Ανωγείων πιστοί στη φιλοξενία του Ξένιου Δία, θα προσφέρουν με τον αρχέγονο τρόπο ψησίματος, οφτό στους παρευρισκόμενους, ο Γιώργης Σαλούστρος για τρεις ημέρες θα προσφέρει ροφήματα του βουνού, ενώ έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις ουράνιες συνθέσεις θα κοσμεί όλες τις ημέρες την πλατεία των Ανωγείων, το Μεϊντάνι.
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.
2012-yak-prog_Σελίδα_4
 2012-yak-prog_Σελίδα_5 2012-yak-prog_Σελίδα_6
2012-yak-prog_Σελίδα_7
Περισσότερες πληροφορίες στο http://yakinthia.com/2012gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου