ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι μειώσεις στο εφάπαξ είναι χειρότερες από κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων!

Ήσουν  δημόσιος υπάλληλος ή ξενοδοχοϋπάλληλος ή  μηχανικός ή δικηγόρος ή αστυνομικός ή υπάλληλος ΜΜΕ. Δούλευες μια ζωή, και πλήρωνες τις εισφορές σου και τους φόρους σου κανονικότατα. Δούλευες 35 χρόνια, και περίμενες να βγεις στη σύνταξη, και να πάρεις ένα εφάπαξ να βοηθήσεις τα παιδιά σου να ξεκινήσουν μια δουλειά ή να ξεπληρώσεις επιτέλους εκείνο το δάνειο που πήρες για να χτίσεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου. Μόνο που λογάριαζες χωρίς το… Βρούτση και τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά!
Ο νέος υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης γνωστοποίησε την απόφαση της Ελληνικής τρικοματικής κυβέρνησης  να προχωρήσει σε μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες...
του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται στην περικοπή των εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εταιρειών τσιμέντων, των υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, του Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, των νομικών, των απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, των εφημεριδοπωλών των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, των ιπποδρόμων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ του τουρισμού, της Εμπορικής Τράπεζας, της Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, των μηχανικών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ αυτά σε ποσοστό από 10% έως 30%, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, η περικοπή να γίνει αναδρομικά ακόμη και από την 1-1-2011!
Ως γνωστόν, το ΕΦΑΠΑΞ προέρχεται από κρατήσεις που γίνονται στους εργαζόμενους. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να τα έχουν αποταμιεύσει σε μια τράπεζα, και μάλιστα για τόσα πολλά χρόνια και με τα επιτόκια της τελευταίας 35ετίας, θα είχαν ένα σημαντικό κεφάλαιο σήμερα στην άκρη.  Αντ’ αυτού, οι εργαζόμενοι κάνουν 5-7 χρόνια αφότου συνταξιοδοτηθούν να λάβουν το εφάπαξ, δηλαδή τα δικά τους χρήματα! Κι έρχεται και ο κος Βρούτσης, και τους λέει ότι θα τους τα δώσει μειωμένα κατά 10-30%!!!
Μα αυτό κύριοι της κυβέρνησης είναι χειρότερο και από την κατάσχεση καταθέσεων, για την οποία προεκλογικά κατηγορούσατε (ή μάλλον συκοφαντούσατε, γιατί ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο) το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει !!   Εσείς παίρνεται τις εισφορές και τον κόπο μιας ζωής των ανθρώπων με το έτσι θέλω!
Αφήστε τις κλοπές λοιπόν, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται! Πάτε να κλέψετε τα χρήματα των ασφαλισμένων, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι με τα αποθεματικά των ταμείων!  Και, αν δε βγαίνουν τα κουκιά, φροντίστε στη χειρότερη περίπτωση ο κάθε συνταξιούχος να πάρει πίσω ΜΕ ΤΟΚΟ υπολογισμένο στην ακρίβεια (δόξα το θεό αυτό γίνεται πολύ εύκολα) με βάση το μέσο επιτόκιο κλειστών 12μηνων καταθέσεων κάθε έτους από τότε που ξεκίνησε η καταβολή των εισφορών του μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε!
Άντε, γιατί ξεκινήσατε πολύ στραβά, και ο κόσμος είναι ήδη εξαθλιωμένος. Άντε, γιατί έχετε μπερδέψει … τη Βρούτσα με κάτι άλλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου