«Εγώ έδωσα στους ανθρώπους την γνώση, τους αριθμούς, τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ, εγώ τους έμαθα να μιλούν και να γράφουν...»
( ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ).
Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Τα γράμματα είναι πανάρχαια και κατά τους αρχαίους Έλληνες έχουν θεϊκή προέλευση αφού τα χρησιμοποιούσαν οι δώδεκα θεοί για την δική τους επικοινωνία. Είναι δώρο του Δία προς τους εκλεκτούς του Έλληνες και οι κόρες του Πιερίδες Μούσες τα δίδαξαν στους ανθρώπους.
Η θεϊκή προέλευση των Ελληνικών γραμμάτων φαίνεται από την εποχή του πανάρχαιου Μουσικού ποιητή Λίνου, ο οποίος πρώτος σε άγνωστη γραφή έγραψε για την καταγωγή και την ζωή του Διόνυσου.( Διόδωρος Σικελιώτης βιβλ. Γ΄) Ο δε Πλάτωνας στον Κρατύλο γράφει:
«Κάποια ανώτερη δύναμη είναι εκείνη που έδωσε τα ονόματα στα πράγματα ώστε να είναι αναγκαία τα ορθά.»
«Κάποια ανώτερη δύναμη είναι εκείνη που έδωσε τα ονόματα στα πράγματα ώστε να είναι αναγκαία τα ορθά.»
Η αναζήτηση των Ελληνικών γραμμάτων δεν πρέπει να περιοριστεί στον στενό εδαφικό χώρο της ελληνικής επικράτειας αφού οι Έλληνες κατά τους απώτατους ιστορικούς χρόνους υπήρξαν κοσμοκράτορες και μάλιστα τρεις φορές: Πρώτα επί δυναστείας του Θεού Ουρανού, επί Κρόνου κατόπιν και τελευταία στην εποχή του κυρίαρχου των ουρανών Δία. Πέρα κι εκτός από την γη όμως υπάρχει και το αθάνατο και αναλλοίωτο βιβλίο του ουρανού που η διάταξη τους σχηματίζει τα Ελληνικά γράμματα/
Τα Ελληνικά γράμματα βρίσκονται καταχωρημένα στο ουράνιο βιβλίο, στον Σείριο δηλαδή και στον Ωρίονα, στις τελετές και στα μυστήρια, στην επιστήμη και στην μεταφυσική, στους άθλους των θεώ και των ηρώων , στην φωνητική και στην αρμονία’
Τα Ελληνικά γράμματα χαραχτηρίζονται από μια έντονη παγκοσμιότητα αφού χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους λαούς της γης και μάλιστα με τέτοια σειρά γραφής που αποκλείει εντελώς την οποιαδήποτε τυχαία σύμπτωση.
Η γραμμική γραφή Α΄ αποτελείτο από 90 γράμματα και κάποια σύμβολα. Η γραμμική γραφή Β΄ από 87 γράμματα και αρκετά ιδεογράμματα η προγενέστερη δε αυτών γραφή του δίσκου της Φαιστού περιείχε 44 ιδεογράμματα ανερμήνευτα και όμως σήμερα βρεθήκαμε να έχουμε 24 συγκεκριμένα γράμματα οι συνδυασμοί των οποίων μπορούν να συνδέσουν τρισεκατομμύρια λέξεις και φράσεις.
Κατά τις ιστορικές πηγές η σημερινή διαμόρφωση του ελληνικού αλφάβητου είναι πριν από τον Τρωικό πόλεμο. Επίσης γύρω στο 700 π.Χ. υπήρχαν και τα Ελληνικά αλφάβητα Μιλήτου, Θήρας, Αττικής, Θράκης, Χαλκίδας, Φωκίδος καθώς και το Ιωνικό των 24 γραμμάτων.
Το 403 π. Χ. όταν κυβερνούσε στην Αθήνα ο Ευκλείδης, μετά από εισήγηση του ρήτορα Αρχίνου, θεσπίστηκε σαν επίσημο αλφάβητο των Αθηνών ο Ιωνικό το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.
Στο λεξικό «Σουίδας» ο Αθανάσιος Σταγειρίτης αναφέρει τον πάνσοφο Παλαμήδη που εκπαιδεύτηκε από τον Κένταυρο Χείρων με χαραχτηρισμούς: «Άριστος εποποιός, ευφυέστατος φιλόσοφος που επενόησε τα γράμματα, πεσσούς, κύβους, μέτρα και σταθμά.»
Άλλοι διάφοροι ερευνητές τα γράμματα τα αποδίδουν στους εξής: Ο Παλαμήδης ανακάλυψε 10 γράμματα. Ο Σιμωνίδης 8, ο Επίχαρος 3 κι ο Κάδμος ο Μιλήσιος 3
Κατά την άποψη του Άγγλου ερευνητή Τ. Τσέργουορντ η σειρά των Ελληνικών γραμμάτων δεν είναι τυχαία αλλά είναι μια δραματική επική αφήγηση της «Λεμουρίας» ηπείρου που έγινε το 40.000 π. Χ.
Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι το Ελληνικό αλφάβητο το πήραν οι εξής:
Οι Φοίνικες ο 800 π.Χ.
Οι Λατίνοι από την Κύμη Ευβοίας η οποία τον 6ο π. Χ. αιώνα είχε πολλές αποικίες στην Ιταλία.
Οι Κόπτες της Αιγύπτου τον 3ο μ. Χ. αιώνα.
Οι Γερμανοί με τον Ουλφίλο το 400 μ. Χ.
Οι Γάλλοι τον 5ο αιώνα μ. Χ.
Οι Γάλλοι τον 5ο αιώνα μ. Χ.
Οι Σλάβοι από τους Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήναι, εγω ακουσα οτι οτι αυτα τα υποστηριζει η χρυση αυγη. υπαρχει κι ενας χρυσαυγιτης που σπουδασε ιαπωνικη γλωσσα και λεει οτι ολες οι γιαπωνεζικες λεξεις εχουν ελληνικη ριζα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά την άποψη του Άγγλου ερευνητή Τ. Τσέργουορντ ....σου φαίνεται για Χρυσαυγίτης αυτός ανώνυμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτος, οχι. δεν ειναι χρυσαυγιτης. εγω λεω οτι οι χρυσαυγιτες αγαπουν την ελλαδα, την ιστορια και την γλωσσα μας και πιστευουν ολα τα παραπανω που λεει το κειμενο συν το οτι η ελληνικη γλωσσα δεν ειναι σαν τις αλλες, αλλα εχει μαθηματικη δομη. αυτα θα τα συζητησουν στις κατασκηνωσεις που προγραμματιζουν, οπου οποιος θελει παει και θα γινει συζητηση και για την ελληνικη γλωσσα. (τα αφηνα να εννοηθουν στο σχολιο 1 , το οποιο ο μπλογκερ εσβησε). - λεπτομερειες στην ιστοσελιδα τους, την βρισκεις ευκολα με απλη αναζητηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε ανώνυμε Χρυσαυγίτη, που συνεχώς κάνεις προπαγάνδα για τη Χρυσή Αυγή, σχόλια προσυλητιστικά θα διαγράφονται. Τόσο απλά. Αν θες σταμάτα τα, αλλιώς τράβα στη σελίδα της Χρυσής Αυγής να γράφεις ότι θες
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλε επωνυμε αντιπαλοι, δεν χρειαζεται να γραφω στην σελιδα τους διοτι βγαζω αυτο που εχω στην εχω στην ψυχη μου, την ελλαδα και η ελλαδα ειναι παντου. για παραδειγμα σε αυτη την αναρτηση επααί. α, παραλιγο να το ξεχασω. εχω να προσθεσω οτι
ΑπάντησηΔιαγραφήοτι ακομα πιο εκθαμβωτικο (απο το παραπανω κειμενο, εννοω)ειναι το γεγονος οτι για τον
Όμηρο υπαρχουν επισημανσεις που δειχνουν, οτι ο Όμηρος, ηταν τελειος γνωστης
της μαθηματικης γνωσεως, οτι τοποθετουσε τα επιθετα σε συγκεκριμενο σημειο καθε στίχου,
τεταρτο ποδι, ετσι ωστε να σχηματίζεται η χρυση τομη [το γνωστο μας "Φ= (ριζα {5 + 1} )/2"] μεταξυ του πρωτου τμηματος και του απομένοντος. Υπαρχει ακομη σε καθε στιχο, μια εντεχνη μικρη παυση ( οχι η απουσία
του παλιου ελληνικου F, που μας εξαφανισαν) στην απαγγελια, στο δευτερο ποδι, ετσι ωστε να
σχηματιζεται σταθερος παντα μαθηματικος λογος! Μη μας διφυγει επισης το οτι και η τριαδικοτητα των ποδιων ειναι μια αδιαψευστη μαρτυρια της ελληνικης διαιωνισεως της τριαδικης υποστασως!
την κατα πυθαγορα τριαδικοτητα της θεϊκης δημιουργιας των συμπαντων (του συμπαντος, για να συννενοηθουμε) την αναλυει στο τετρατομο εργο του ο ομογενης μας απο την (παλια μας) πρωτευουσα, κων/πολη, ιπποκρατης δακογλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα σχολεία διδάσκουμε ακόμα ότι δήθεν τα γράμματα της αλφαβήτου τα πήραμε απο τους ...φοίνικες. Στο μεταξύ οι φοίνικες έγραφαν χωρίς φωνήεντα, αλλά αυτό το θεωρούμε λεπτομέρεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγε Ανώνυμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή