ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς άδεια εισόδου-εξόδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΑΒ Βασιλόπουλος στην 62 Μαρτύρων

Χτες το πρωί (14-9-2012) και με κάθε επισημότητα, εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ηράκλειο, στη συμβολή των οδών 62 Μαρτύρων, Πετράκη και Λευκωσίας στην περιοχή Γιόφυρο (έναντι Jumbo, παλιά Renault). Με μια όμως λεπτομέρεια: δεν έχει χορηγηθεί άδεια εισόδου – εξόδου για τη λειτουργία του καταστήματος από το δήμο Ηρακλείου!
DSC00700
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για να λάβει άδεια λειτουργίας μια “υπεραγορά τροφίμων” (σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το εν λόγω κατάστημα ) θα πρέπει να έχει ως δικαιολογητικό την εγκεκριμένη άδεια κυκλοφοριακής σύνδεσης σύμφωνα με το Β.Δ. 465 /70, Π.Δ. 118/06 και Π.Δ. 1224/81 όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα. Η άδεια αυτή χορηγείται στη συγκεκριμένη περίπτωση από το δήμο Ηρακλείου.  Αντ’ αυτού...
από το δήμο έχει χορηγηθεί από τον Απρίλιο μόνο προσωρινή έγκριση εισόδου – εξόδου για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Εκδόθηκε δηλαδή ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ άδεια εισόδου – εξόδου ως προαπαιτούμενο για να εκδοθεί οικοδομική άδεια, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες αλλαγής χρήσης του καταστήματος σε υπεραγορά τροφίμων  . Στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αυτή ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ, επί λέξει αναφέρεται:
“Μετά την προσωρινή είσοδο – έξοδο (για την έκδοση οικοδομικής άδειας) θα ακολουθήσει η εφαρμογή της μελέτης κυκλικού κόμβου στο μέσω της Λ.62 Μαρτύρων που συμβάλλει με τις οδούς Κ.Πετράκη και Ευαγγελίας Φραγκάκη, η οποία θα υλοποιηθεί με δικά σας έξοδα”.
Ενώ η έγκριση της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ άδειας εισόδου – εξόδου κλείνει ως εξής: “Το παρόν αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην έγκριση προσωρινής εισόδου – εξόδου και δεν αποκαθιστά οποιαδήποτε άλλη έγκριση”
Ο κος Βασιλόπουλος λοιπόν θα έπρεπε, προκειμένου να λάβει την ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, να έχει κατασκευάσει με δικά του έξοδα ένα κυκλικό κόμβο στη  συμβολή των οδών 62 Μαρτύρων , Πετράκη και Φραγκάκη, κάτι που δεν έχει κάνει. Και γι΄αυτό άλλωστε δεν έχει λάβει από το δήμο την άδεια εισόδου εξόδου, ή οποία απαιτείται για την έκδοση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Στην παρακάτω φωτογραφία που λήφθηκε κατά τα χτεσινά εγκαίνια, παρουσιάζεται περίπου η θέση του μελλοντικού κυκλικού κόμβου, που άλλωστε έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από τον ίδιο το δήμαρχο (χωρίς φυσικά να διευκρινίζει ότι θα τον κατασκευάσει ο Βασιλόπουλος):
KYKLIKOS 3
Φυσικά ο κος Βασιλόπουλος, αφού είχε έτοιμο το κατάστημά του, ήθελε να το λειτουργήσει έστω και χωρίς να έχει την απαιτούμενη κυκλοφοριακή σύνδεση. Στην αρχή συνάντησε κάποιες αντιρρήσεις, οι οποίες με παρεμβάσεις ακόμα και από βουλευτικό γραφείο κάμφθηκαν . Ο κος Βασιλόπουλος υποσχέθηκε ότι θα κατασκευάσει άμεσα τον κόμβο, και ο Δήμος Ηρακλείου υποσχέθηκε… να κάνει την πάπια!! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μόνο την προηγούμενη μέρα των εγκαινίων παίχτηκε το διαφημιστικό σποτ για το νέο κατάστημα, και όχι αρκετές ημέρες πιο πριν.
Και όσοι βιαστείτε να πείτε ότι το θέμα είναι τυπικό, μάλλον δεν έχετε περάσει ποτέ από το συγκεκριμένο σημείο με το αυτοκίνητό σας! Εκτός από το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, στο ίδιο ακριβώς σημείο υπάρχει και το κατάστημα Τζάμπο του Ηρακλείου! Ο κόμβος αυτός είχε πρόβλημα από πριν, με τα οχήματα να συσσωρεύονται στην οδό Πετράκη και στην 62 Μαρτύρων να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος! Η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου με την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος θα αυξηθεί δραματικά, με συνέπεια να επιδεινωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ΟΡΘΑ ο δήμος Ηρακλείου απαίτησε από τον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλου την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, προκειμένου να του χορηγήσει άδεια εισόδου – εξόδου για τη λειτουργία του καταστήματός του. Μόνο που στο τέλος, έκανε τα στραβά μάτια... 
Η ευθύνη πάντως σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στο συγκεκριμένο σημείο βαραίνει και τον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλο, ο οποίος λειτούργησε το κατάστημα χωρίς την απαραίτητη έγκριση. Όμως ηθικοί αυτουργοί θα είναι πολλοί, ορισμένοι εκ των οποίων κάθονται σε δημόσιες καρέκλες με την ψήφο μας.

11 σχόλια:

  1. Είστε λάθος... Ο Δήμος έχει υποχρέωση να φτιάξει τον κόμβο. Ο Βασιλόπουλος δεν ειναι υποχρεωμένος να φτιάξει τον δρόμο ο οποίος στο σημείο είναι κίνδυνος θάνατος εδώ και χρόνια και όλοι περνάνε όπως γουστάρουν. Με αυτή την λογική μήπως να μας κάνει όμιλος ΑΒ σεμινάρια οδηγικής συμπεριφοράς???.. γιατί το μισό Ηράκλειο οδηγεί λες και μεχρι χθες ήταν μόνοι τους στον Ψηλορείτη...

    Αλλά αν ήταν Χαλκιαδάκης δεν θα λέγατε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε το σχόλιό σου για τον Χαλκιαδάκη είναι τελείως άστοχο...να είσαι σίγουρος πως αν ήταν ο Χαλκιαδάκης θα είχε κάνει όλες τις απαραίτητες και νόμιμες κινήσεις για να ανοίξει το κατάστημα χωρίς να αφήσει κάποια εκκρεμότητα όπως έχει πράξει μέχρι τώρα στα 38 καταστήματα που διατηρεί σε όλη τη Κρήτη και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό...

      Διαγραφή
    2. ...όπως για παράδειγμα δεν άφηνε επί 5 χρόνια να γίνει η έξοδος από εθνική οδό, προκειμένου να μην έχουμε πρόσβαση στο Lidl στο Νέο Κόσμο, ή κάποια σούπερ μάρκετ που λειτουργούν σε αυθαίρετα κτίρια?

      Είτε είσαι αστείος είτε υπάλληλος!!!

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι υποχρέωση του δήμου να φτιάξει τον κόμβο, όπως και όλους τους δρόμους της πόλης. Αυτό ισχύει γενικά.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, και επειδή η λειτουργία του νέου καταστήματος αυτού θα επιβαρύνει σημαντικά το συγκεκριμένο κόμβο, έχει μπει ΟΡΟΣ από το δήμο Ηρακλείου - κι εδώ είναι το σημείο στο οποίο λέω ότι πράττει ΟΡΘΑ ο δήμος - να κατασκευαστεί ο κόμβος πριν λειτουργήσει το κατάστημα. Κι επειδή ο Βασιλόπουλος θέλει να λειτουργήσει το κατάστημα, έχει συμφωνήσει να τον κατασκευάσει με δικά του έξοδα. Και αυτό αναγράφεται ΡΗΤΑ στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ άδεια εισόδδου - εξόδου που έχει εκδοθεί μόνο για τις οικοδομικές εργασίες και ΟΧΙ για τη λειτουργία του καταστήματος.
    Σε αυτά πες μου που ακριβώς κάνω λάθος, γιατί είναι πολύ γυγκεκριμένα αυτά που γράφω.
    Και να είσαι γίγουρος ότι και για το Χαλκιαδάκη τα ίδια θα έγραφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφατα έγινε ανακαίνιση στο Jumbo (λόγω της διάνοιξης της οδού). Ο κυκλοφοριακός φόρτος ήταν γνωστός από τότε. Γιατί λοιπόν δεν δεσμεύτηκε τότε το Τζάμπο (αφού απαιτούνταν πλέον νέα κυκλοφοριακή σύνδεση) να κάνει αυτό το κόμβο? Μήπως-λέω μήπως-έχει σχέση με το ποιος είναι μελετητής?

      Διαγραφή
  3. αντί να χαιρόμαστε ο ΑΒ που άνοιξε ένα καινούριο κατάστημα και έδωσε δουλειά σε κόσμο τη στιγμή που οι άνεργοι αυξάνονται με διαστημικούς ρυθμούς βρίσκουμε συνέχεια κάτι να γκρινιάζουμε;;; και συμφωνώ φυσικά με το παραπάνω σχόλιο πως αν κάποιος είναι υπεύθυνος αυτός είναι ο δήμος και ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καταργήσουμε τους νόμους τότε φίλε μου, να κάνει ότι γουστάρει ο καθένας που δίνει δουλειά σε 5 ανθρώπους, άσχετα αν σκοτώνονται άλλοι 5 εξαιτίας αυτού... Δε σ' ενοχλεί ότι λειτουργεί παράνομα, ούτε ότι μπήκαν στη μέση βουλευτές και δημάρχοι για να λειτουργήσει χωρίς άδεια. Αν άνοιγε δηλαδή σε 15 μέρες έχοντας όλες τις απαιτούμενες άδειες, δε θα έβρισκαν δουλειά τα άτομα που χρειάζεται για να λειτουργήσει;
    Εσυ ο ίδιος που τα λες αυτά, είμαι σίγουρος ότι βρίζεις πολιτικούς για το χάλι της χώρας μας... Αλλά όταν είναι για την πάρτη μας ή για κάποιο γνωστό μας, όλα τα πιστεύω μας πάνε περίπατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.

      Για το δίνει δουλειά σε 5 ανθρώπους εντάξει, αλλά να δούμε και τα μεροκάματα και τον φόρτο εργασίας τους. Γιατί αυτές οι δουλείες καταγράφονται ως νέες θέσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι νέες θέσεις δουλείας ή δουλειάς.



      Διαγραφή
  5. Από εδώ και πέρα όποιος θέλει παράνομη άδεια μπορεί να απευθύνεται στο δήμαρχο και στην πολεοδομία. Με κάτι τις θα τη πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγραψα κάτι τέτοιο, ούτε θα το έγραφα ποτέ χωρίς στοιχεία. Αυτός που παρανόμησε είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος, που λειτούργησε χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ο δήμος απλά... κάνει ότι δεν το ξέρει! Ας πάνε να τον ελέγξουν (τον Βασιλόπουλο) αυτοί που έχουν αρμοδιότητα..

      Διαγραφή
  6. Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε αβ βασιλόπουλο και μάλιστα πριν να ήμουν σε άλλο σούπερ μάρκετ, είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που μας πληρώνουν στην ώρα μας και καμία σχέση με δουλεία. σχετικά με την άδεια τώρα το θέμα είανι πως αν όλη η χώρα λειτουργεί λάθος δεν μπορεί κανένας ιδιώτης να λειτουργήσει πιο νομότυπα απο όσο του επιτρέπεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή