ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το παραμύθι "Ο τεμπέλης Έλληνας και η εργατική Γερμανίδα" τώρα και σε ταινία (βίντεο)

Μια ταινία μικρού μήκους με το όνομα, «A Very European Break Up», του Βρετανού  Μπομπ Ντέχαμ εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, και έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Στην ταινία (που θα δείτε παρακάτω), ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Έλληνας Γρέκο και η Γερμανίδα Ζερμέν, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση τους, επειδή ο Έλληνας δε δουλεύει πια και η Γερμανίδα είναι αναγκασμένη να πληρώνει μόνη της τα έξοδα της οικογένειας. Φυσικά, ο Έλληνας παρουσιάζεται ως τεμπέλης και καλοπερασάκιας, ενώ η Γερμανίδα είναι η συνεπέστατη και δουλευταρού. Ρόλο "οικογενειακών συμβούλων" παίζουν μια Ισπανίδα κι ένας Βρετανός, οι οποίοι μπορείτε να καταλάβετε ποιανού το μέρος παίρνει ο καθένας...
Το παραμύθι αυτό φυσικά το ακούμε εδώ και δύο χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, και αποτυπώνεται στις πρόσφατες μελέτες του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές...
στον Έλληνα εργαζόμενο αντιστοιχούν ετησίως 2121 ώρες δουλειάς κατά μέσο όρο, την περίοδο 2008-2010 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ στην Γερμανία κάθε εργαζόμενος δούλεψε 1412 ώρες ετησίως κατά την ίδια περίοδο, αριθμός μειωμένος από τις 1431 ώρες τα έτη 2005-07. Άρα θέμα τεμπελιάς δεν τίθεται σε καμία περίπτωση, όσο κι αν θέλουν να το παρουσιάζουν έτσι οι κάθε λογής επίδοξοι Βρετανοί σκηνοθέτες, επειδή έτσι πουλάει και προκαλεί συζητήσεις.
Αντίθετα, τίθεται σαφέστατα θέμα παραγωγικότητας. Κι εκεί πονάει η Ελλάδα. Η παραγωγικότητα όμως εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες, ένας μόνο από τις οποίες είναι η εργατικότητα. Η ταινία λοιπόν θα έπρεπε να δείχνει το Γρέκο να δουλεύει σα σκυλί από το πρωί μέχρι το βράδυ, και να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Και να έρχεται η Ζερμέν μετά από ένα τετράωρο δουλειάς, και να αφήνει ένα μάτσο 100ευρα στο τραπέζι! Τότε θα ήταν ρεαλιστική ταινία. Τώρα απλά είναι ταινία - παρωδία . 
Θα συμβούλευα δε το σκηνοθέτη - δημοσιογράφο που την εμπνεύστηκε, να ασχοληθεί λιγάκι με τα του "οίκου" του. Υπάρχουν άλλωστε πολλά θέματα που μπορούν να προκαλέσουν εξίσου το ενδιαφέρον θεατών, όπως ... τα πριγκιπόπουλα της Βρετανίας και οι σεξουαλικές τους επιδόσεις!
Δείτε το βίντεο:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου