ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς σε ρόλο…Tom Cruise!

SAMARAS MINORITY REPORT copy
Το 2002 κυκλοφόρησε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, με τίτλο “Minority Report”. Στην ταινία αυτή, ο Tom ήταν μέλος μιας επίλεκτης ομάδας αστυνομικών που , με τη βοήθεια  “προγνωστών” συλλάμβαναν τους δολοφόνους πριν αυτοί διαπράξουν τους φόνους! Χτες, σαν άλλος Tom Cruise, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς διέγραψε το βουλευτή της ΝΔ κο  Ν.Σταυρογιάννη επειδή… δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα!!!
Αυτό το πρωτοφανές στα μεταπολιτικά χρονικά  γεγονός δείχνει κατά την άποψή μου 2 πράγματα:
το πρώτο είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πράξει κατά γράμμα τις επιταγές της Τρόικας, χωρίς να υπολογίζει απώλειες. Κι αυτό πρέπει να το δούμε εμείς οι υπόλοιποι που διαφωνούμε με αυτή την πολιτική, αλλά δεν αποφασίζουμε να δράσουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Το δεύτερο είναι ότι η πολιτική ζωή βαίνει σε μια καινούρια φάση, όπου όχι μόνο οι βουλευτές ΔΕΝ “έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση” όπως προστάζει το άρθρο 60 του Συντάγματος της Ελλάδας, αλλά θα απαγορεύεται να εκφράζουν και δημόσια τους προβληματισμούς τους, αν αυτοί διαφέρουν από την επίσημη κομματική γραμμή.
Και το λυπηρό είναι ότι, στην παρούσα φάση, και τα δύο είναι εξίσου σοβαρά και καθοριστικά για το μέλλον όχι της χώρας, όπως την εννοούν οι υπουργοί που καθημερινά βγαίνουν στα κανάλια, αλλά για ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ αυτής της χώρας…
Για την ιστορία παραθέτω ολόκληρη τη δήλωση του βουλευτή κου Ν.Σταυρογιάννη στην εφημερίδα realnews, η οποία προκάλεσε τη διαγραφή του :
"Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδυνάτους, φτωχοποιούν την μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω και με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας".
Διαφωνεί κανείς με αυτή τη δήλωση;

2 σχόλια:

  1. Den thimasai omos tin periodo Andrea Papandreou pou paretise Ypourgo mesa apo to aeroplano pou taksideue!!!.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θυμάμαι αλήθεια, μάλλον ήμουνα μικρός... Το googlαρα όμως και βρήκα τον Ασημάκη Φωτήλα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%82_%28%CE%BD%CE%B5%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82%29). Αν εννοείς αυτόν, οι λόγοι ήταν εντελώς διαφορετικοί και καθόλου συγκρίσιμοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή