ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ηρακλείου, όπως δεν το έχετε δει πουθενά!!!

Μαθαίνω από σίγουρες πηγές ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δεν είναι ευχαριστημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατάφερε μεν να διατηρήσει τα ποσοστά του, αλλά, επειδή αφενός κατέβαινε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ιδίου βεληνεκούς με το δικό του, και αφετέρου είχε σύμμαχους όλα τα μέσα ενημέρωσης, περίμενε να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω με γραφήματα, για να γίνει κατανοητό πιο εύκολα, γιατί ο κος Κουράκης δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος. Θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι από την πλευρά που παρουσιάστηκε απ’ όλα τα κανάλια, αλλά … από την ανάποδη!!! Θα κάνουμε έναν αντίστροφο, αλλά απλό  συλλογισμό: ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!!

Τα επίσημα αποτελέσματα στο Δήμο Ηρακλείου, όσον αφορά συνδυασμούς και ψήφους , φαίνονται παρακάτω:

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 12,13%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 9,55%
Κουράκης Γιάννης 49.438 71,82%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 6,50%

ΕΠΙΣΗΜΑ

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Γιάννης Κουράκης, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο,  μείωσε μόνο μία μονάδα τα ποσοστά του. ΕΊΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Ας προχωρήσω λίγο το συλλογισμό μου…

Το αποτέλεσμα αυτό, αφορά το ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Αν ανάγουμε τα ποσοστά που πήραν οι συνδυασμοί, ΜΟΝΟ ΣΤΑ 4 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι δήμοι που με τον Καλλικράτη συνενώνονται με τον παλιό δήμο Ηρακλείου, τότε έχουμε:

ΠΑΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
102.833 56.071 6.445 2.366 64.882
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ %
Συντυχάκης Μανώλης 7.026 12,53%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.043 10,78%
Κουράκης Γιάννης 38.787 69,17%
Καμπιτάκης Κώστας 4.215 7,52%

ΤΟ 73% που είχε ο Κουράκης στις προηγούμενες εκλογές, πρέπει να συγκριθεί με το ποσοστό που λαμβάνει στο ΙΔΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟ 2006, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Κι εκεί, όπως βλέπετε , το ποσοστό του ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 69 %. Όχι ότι είναι μικρό βέβαια, αλλά είναι ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!

ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όμως γιατί να μην μετρήσουμε και τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια; Αυτοί οι άνθρωποι αν μη τι άλλο, κατέβηκαν να ψηφίσουν, και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΙΞΑΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ στην κάλπη, στέλνοντας ένα μήνυμα δυσαρέσκειας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
Συντυχάκης Μανώλης 7.026   10,83%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.043   9,31%
Κουράκης Γιάννης 38.787   59,78%
Καμπιτάκης Κώστας 4.215   6,50%
ΛΕΥΚΟ 2.366   3,65%
ΑΚΥΡΟ 6.445   9,93%

Αν λοιπόν τους υπολογίσουμε και αυτούς, προκύπτει το παρακάτω γράφημα, σύμφωνα με το οποίο ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ 59,78 % !!! Δηλαδή κάτι παραπάνω από το 40 % ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!

ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επανερχόμενος όμως στο νέο Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, μετρώντας  αυτή τη φορά τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια, αφού όπως είπα αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν και εξέφρασαν άποψη, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 10,62%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 8,36%
Κουράκης Γιάννης 49.438 62,84%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 5,69%
ΑΚΥΡΟ 7.239 9,20%
ΛΕΥΚΟ 2.594 3,30%

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

Δηλαδή ακόμα και στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, σε σύνολο ψηφισάντων, ο Γιάννης Κουράκης συγκέντρωσε κοντά στο 63%, που απέχει 9 μονάδες από το επίσημο ποσοστό που του δίνει το εκλογικό σύστημα!!! Και, για να το δούμε και αντίστροφα, το 37 % ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ!!

Και, για να έρθω και στο τελευταίο μέρος αυτής της ομολογουμένως μη συνήθους ανάλυσης, αλλά καθόλου λανθασμένης, και θεωρώντας ότι ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, σας παρουσιάζω τα ποσοστά στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, αυτή τη φορά όμως επί εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, μετρώντας και ΛΕΥΚΑ, ΑΚΥΡΑ και ΑΠΟΧΗ:

Εγγεγραμμένοι Εγκυρα Ακυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 6,87%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 5,41%
Κουράκης Γιάννης 49.438 40,69%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 3,68%
ΑΚΥΡΟ 7.239 5,96%
ΛΕΥΚΟ 2.594 2,13%
ΑΠΟΧΗ 42.830 35,25%

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟ 40 % ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ, ΕΝΩ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 35%!!! Και φυσικά, η μεγάλη αυτή αποχή, μαζί με το λευκό και το άκυρο, θα μπορούσαν να είχαν διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα!!!!

Και για να μην ξεχνάμε και την ερμηνεία από την ανάποδη πλευρά, ΤΟ 60% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με δικαίωμα ψήφου ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!! 

Καταλαβαίνεται τώρα απ’ όλα τα παραπάνω γιατί είναι στεναχωρημένος ο Γιάννης Κουράκης από το εκλογικό αποτέλεσμα. Περίμενε μεγαλύτερη αποδοχή από το λαό του Ηρακλείου. Άλλωστε είχε επενδύσει σ’ ένα μεγαλύτερο ποσοστό, για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη διεκδίκηση του χρίσματος για την Περιφέρεια Κρήτης την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που επίσης προκύπτει απ’ όλα τα παραπάνω, είναι ότι η αναγωγή των ποσοστών μόνο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ  ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, αφού το εκλογικό σύστημα δεν είναι η απλή αναλογική, αλλά η ενισχυμένη, και ο πρώτος συνδυασμός ενισχύεται σημαντικά σε έδρες σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Αυτά τα ολίγα, για να είσαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά!!!!

13 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία και πάνω απ' όλα ΣΩΣΤΗ η ανάλυση σου. Το θέμα όμως είναι να καταλάβουμε όλοι μας ότι όσο τους αφήνουμε να αλωνίζουν τόσο θα βρίσκουν τρόπους να εμφανίζουν πάντα τα ποσοστά που θέλουν και κυρίως όπως τα θέλουν.
    Αντιδράστε επιτέλους ΤΙ ΑΛΛΟ θέλετε να σας κάνουν!
    Τόσο ζώα είμαστε πια!?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ανάλυση. Μήπως αυτή πρέπει να γίνει και σε άλλους δήμους και σε άλλες εκλογές για να δούμε πως εκλέγονται αυτοί που εκλέγονται.

    Το σίγουρο είναι οτι ευνοημένοι βγαίνουν οι "βαμμένοι" και αυτοί είναι που καθορίζουν τις τύχες μας.

    Μπορεί να γυρίζεις την πλάτη στο πολιτικό σύστημα αλλά η εφορία δεν θα σου γυρίσει την πλάτη. Ούτε οι φόροι στα καύσιμα στα τσιγάρα και ούτε το μνημόνιο θα σου γυρίσουν την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την ανάλυση. Όπως είπε και κάποιος άλλος στο σχόλιό του: "είμαστε ζώα". Εγώ μας λέω ΓΙΔΙΑ. Και βέβαια σέβομαι τη βούληση αυτών που ψήφισαν Κουράκη, αλλά θεωρώ ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δράση αυτού του ανθρώπου στο Ηράκλειο. Να σημειώσω ότι δεν φοράω κανενός είδους κομματικά γυαλιά. Ελπίζω ο Μαμουλάκης στο Δήμο Μαλεβιζίου (νομίζω) να χάσει τις εκλογές (αν και δεν ξέρω καν ποιος είναι ο αντίπαλός του) γιατί και αυτός είναι μεγάλο λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ! ΟΥΤΕ ΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΔΙΑ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ: ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ SCOUTER,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΑ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΦΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανάλυση είναι λάθος κατά την γνώμη μου γιατί αν υπολογιστεί ότι τον ψήφισαν και οι μισοί ΝεοΔημοκράτες του Ηρακλείου τότε το ποσοστό του πέφτει στο 33%. Όσο και το ποσοστό του δηλαδή από τις εργολαβίες που δίνει στους δικούς του ανθρώπους (Μαμουλάκηδες, Αλεξάκηδες, Σεϊμένηδες κ.λ.π.)

    Αγκάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ ωραια δουλεια συγχαρητηρια. Το θεμα ομως ειναι οτι δυστυχως για μας αυτος ο "κυριος" θα ειναι και για τα επομενα 4 χρονια δημαρχος μας. Με μια λεξη ή φραση: "Αλιμονο μας". Το τι μας περιμενει για τα επομενα 4 χρονια απο αυτον τον"διαβοητο κυριο" αλλα και απο το περιβοητο αλλα και συναμα διαβοητο δημοτικο του συμβουλιο...υπομονη! Απριλης Μαης κοντα το θερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ αναλυτική και πραγματική η ανάλυση σου, +10 στον "Αγκάθη" για τους ανεγκέφαλους νεοδημοκράτες, ο τύπος είναι η μεγαλύτερη λέρα της χώρας όσο πιο σύντομα ξεσκεπαστεί και ξεβρωμέσομε τόσο το καλύτερο. ΥΓ. σίγουρα θα ξεσκεπαστεί-έχει φάει πολλά $$$ και έχει κάνει απίστευτες κομπίνες, τα ξέρουνε στο κόμμα του αλλά ο ένας κρατάει τον άλλον.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε που είσαι ΑΜΕΑ να ξερες πόσες φορές σε σκέφτομαι, όταν εγώ που δεν είμαι ΑΜΕΑ, με δυσκολία περπατάω στα πεζοδρόμια του Ηρακλείου και γενικά στην πόλη που ζω!
    Πως να χαρείς τους πεζόδρομους που έγιναν και για αυτούς καμαρώνει ο δήμαρχος μας (η μαφία μας)όταν είναι γεμάτες απο καφετέριες και τραπεζοκαθίσματα. Τι ωραία θα ήταν να είχαμε στους πεζόδρομους παγκάκια και πράσινο και να βγαίναμε να λιαζόμαστε και να κουβεντιάζουμε έξω στον ήλιο! Αλλά ο Μαμουλάκης ήθελε πεζόδρομο με καφετέριες γιατί υπάρχει προσωπικό όφελος, πχ έχει ακίνητα στην χάνδακος, και δίπλα στην Ουτοπία έχει μαγαζί και σπίτι έχει λίγο πιο κάτω. Με τον πεζόδρομο δεν ανέβηκε η αξία τους? Αλλά μερικοί νομίζουν ότι τους ενδιαφέρει το κοινωνικό όφελος και αυτά γίνονται για εμάς! Τι να πω? Απορώ πως βγαίνουν και μάλιστα με τέτοια ποσοστά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία ξέχασες να πεις για το ακίνητο του Μαμουλάκη πέριξ του Πολιτιστικού. Αυτό τι αξία άραγε παίρνει τώρα που τελειώνει και το γκαράζ; Αλλά να μην τον κακοκαρδίσουμε τώρα που πήρε και την Δημαρχία του Μαλεβιζίου. Σιδεροκέφαλος Δημαρχάρα ή καλύτερα ...Πλατινοκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φίλε μου...όπου έχει γίνει ανάπλαση χώρου έχει ακίνητα ο μαμουλάκης!
    τυχαίο δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έλα βρε Μαρία....γιατί έχει στην Αγία Τριάδα ; ούτε η μισή δεν του ανήκει.....υπερβάλεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες φίλε κι αλλά για το νέο δημοτικό συμβούλιο για τους κλέφτες, για πόσους θα ταχτοποιήσουν πάλι στις καρέκλες ,οι να τους κάνουν ναι ακόμα και γιατρούς γιατί δεν έχει γίνει για ψάξετε το και θα δείτε πως έχουν γίνει γιατροί τα παιδιά των δημοτικών συμβούλων , από το τίποτα ναι ναι, πως κλέβουν το δήμο χρόνια τώρα και μάλιστα πρόσφατα έγινε και άλλο κρούσμα στη φόδελε και ο κουράκης πιεστικέ πολλή ήθελε να τον διώξει αλλά ο δημοτικός σύμβουλος του με τόσους ψήφους που του έφερε τον έπεισε να μη διωχθεί να συνεχίσει να κλέβει έτσι κάνουν τις δουλείες τους έτσι κυβερνούν το τόπο μας τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ μα καλά δεν τα ξέρουν δε θα κάνουν κάτι ποια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή