ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ελληνική Βουλή: αιτία απόλυσης!

Αποσπάσματα από το ρεπορτάζ του Ν. Βαφειάδη για την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” με τίτλο “Στα άδυτα της Ελληνικής Βουλής”. Είναι λίγο μεγάλο, αλλά αξίζει τον κόπο. Σπάνια δημοσιογράφοι καταπιάνονται με τέτοια θέματα, και, όποτε το κάνουν, δημοσιεύουν ότι τους επιτρέπουν. Φαίνεται ότι ο Βαφειάδης ξέφυγε από τη γραμμή, και γι’ αυτό απολύθηκε…
Οταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, καταγγέλλοντας ότι τους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής και ακόμη ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση λαμβάνουν δωρεάν από τη Βουλή καινούργιο προσωπικό φορητό υπολογιστή. «Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Ελληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».
Και, βέβαια, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα) αλλά και να γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές στο ιδιόκτητο πλην του ισογείου κτίριο της οδού Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής
.”
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ παρακάτω. Στην πρώτη σελίδα, θα βρείτε συνοπτικά τις απολαβές, αλλά και τα προνόμια των βουλευτών. Καλή ανάγνωση!

Ελληνική Βουλή                                                            

2 σχόλια:

  1. ΜΑ ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά εγώ άκουγα στην τηλεόραση καφενείο της βουλής και το είχα στο μυαλό μου σαν κυλικείο με σιδερένια τραπεζάκια και πρόχειρες καρέκλες, με ένα πάγκο που θα έχει κρουασάν και πίτσες μέσα. Ένα κλασσικό καφενείο/κυλικείο δηλαδή... Εδώ στο αρχείο που επισυνάπτεται το κυλικείο της βουλής είναι υπερπολυτελής αίθουσα δεξιώσεων που ντρέπεσαι να πατήσεις. Τελικά όλοι μαζί το τρώμε... Το δούλεμα!!! Γιατί όλα τα άλλα ο Πάγκαλος και η παρέα του. Άλλωστε φαίνεται και από την μπάκα του και τις καταθέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή