ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κίτρινες διαγραμμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου, σε αντίθεση με τον ΚΟΚ!!!

Φαίνεται πως στο Δήμο Ηρακλείου, βλέποντας ότι η ψυχολογία των δημοτών τελευταία δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα, βάλθηκαν να  “βάλουν λίγο χρώμα στη ζωή τους” !!

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την απόφασή τους να βάψουν ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!

diagrammisi

Άλλη μια πρωτιά και ίσως και πανελλήνια πρωτοτυπία από το Δήμο Ηρακλείου, που εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος, έρχεται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, που στο άρθρο 5 παράγραφος 7  λέει:

Οι διαγραμμίσεις των οδών είναι λευκές, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Διαγραμμίσεων χώρων στους οποίους επιτρέπεται ή περιορίζεται η στάθμευση οι οποίες μπορούν να είναι κυανές.β) Τεθλασμένων γραμμών (ζιγκ-ζαγκ) σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, οι οποίες είναι κίτρινες. γ) Της συνεχούς ή διακεκομμένης γραμμής στο κράσπεδο ή στο άκρο του οδοστρώματος, της απαγορευτικής ή περιοριστικής στάσης ή στάθμευσης, η οποία είναι κίτρινη. δ) Των γραμμών πλέγματος των διασταυρώσεων της παραγράφου 5ε του άρθρου αυτού, οι οποίες είναι κίτρινες”.

Πουθενά λοιπόν στις παραπάνω εξαιρέσεις του ΚΟΚ δεν υπάρχουν οι διαβάσεις πεζών, ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ. Εκτός φυσικά από τον ΚΟΚ, σε όλα τα βιβλία που έχουν τεχνικές προδιαγραφές για διαγραμμίσεις, αναφέρεται ότι οι διαβάσεις πεζών έχουν χρώμα λευκό. Ενδεικτικά σας παρουσιάζω μια σελίδα από το βιβλίο των ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΤΣΙΤΣΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που αφορά ακριβώς στο θέμα αυτό, και λέει ότι “στην Ελλάδα το χρώμα που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των διαγραμμίσεων είναι το λευκό”.

diagram 

Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος γιατί ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚ και τις προδιαγραφές, αλλά ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ; Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Δεν βάφετε το σπίτι σας κύριοι, να βάζετε ότι χρώμα θέλετε!!! Έρχονται και ξένοι στην πόλη μας, που δεν σας ξέρουν, για να σας δικαιολογήσουν… Και θα γελάνε όχι μόνο με εσάς, αλλά και με μας, και με όλη την Ελλάδα!!! Σοβαρευτείτε!!!

6 σχόλια:

  1. οιοι είσαστε εσείς που θα κρίνετε τον Δήμαρχο και τις πράξεις του; Ανόητα σκουλήκια. Με 73% κανω ό,τι γουστάρω . Ορίστε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νικος ο αλικαρνασσευς10 Νοεμβρίου 2010 στις 5:59 μ.μ.

    στη αποθηκη αυτο ειχαν στοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λευκό έχει τελειώσει προ πολλού. Το χρησιμοποίησαν για να βάψουν τα Flo Cafe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

    το κιτρινο δεν ξεβαφει ευκολα....

    ποιος θα τις ξαναβαψει μετα.... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ανώνυμος είπε...

    Το λευκό έχει τελειώσει προ πολλού. Το χρησιμοποίησαν για να βάψουν τα Flo Cafe.
    10 Νοεμβρίου 2010 7:21 μ.μ."

    XAXAXAXAXA πολύ καλό!
    Το άλλο με τα παράνομα parking από έξω το ξέρεις???!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι διαβάσεις πεζών ρε παιδιά αυτές. Μα δεν το καταλαβαίνετε; Αν ήταν διαβάσεις πεζών θα ήταν άσπρες (όπως λέει και ο νόμος). Ε αφού δεν είναι άσπρες ΔΕΝ είναι διαβάσεις πεζών. Το Ηράκλειο άλωστε δεν χρειάζεται διαβάσεις πεζών και μάλιστα άσπρες! Α μα πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή