ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζονται τα παιχνίδια των εργολάβων στις δημοπρασίες έργων. Μόνο που κάποιοι άρχισαν να “σπάνε”…

image Δύο διαγωνισμοί για αναθέσεις έργων διεξήχθηκαν σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου. Και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, οι εργολάβοι δεν ήθελαν πάλι να καταθέσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργολάβοι ήταν και πάλι μαζεμένοι στο χώρο όπου διεξάγονταν οι διαγωνισμοί, και είχαν αποφασίσει να μη δώσουν προσφορές σε κανένα από τις δύο. Όμως, κυριολεκτικά στο “παρά ένα”, σηκώθηκε ένας από αυτούς (εξ’ Αθηνών), και κατέθεσε προσφορά στον ένα διαγωνισμό (ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΠΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) , και οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν!!! Συμπλήρωσαν γρήγορα γρήγορα τις προσφορές τους, και κατέθεσαν και αυτοί!!!
Στον άλλο διαγωνισμό (ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ), που είχε χρηματοδότηση από το Δήμο Ηρακλείου, κράτησαν τη συμφωνία και δεν κατέθεσαν προσφορές…
Πάντως, για να καταλάβετε γιατί γίνεται αυτό, στο διαγωνισμό που “έσπασε” , η μεγαλύτερη έκπτωση που δόθηκε είναι 58 % !!! Ενώ σε αυτούς που τα “βρίσκουν”, δεν ξεπερνάει το 15%. Και φυσικά, το δημόσιο ζημιώνεται από τη μικρή έκπτωση, ενώ τη διαφορά τη μοιράζονται οι υπόλοιποι εργολάβοι…
Με την αναδουλειά που υπάρχει πάντως, προβλέπω ότι στην πορεία θα “σπάσουν” κι άλλες δημοπρασίες..

1 σχόλιο:

  1. Πάντως πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας ότι τόσο μεγάλη έκπτωση (58% - έλεος!!!) σημαίνει αναπόφευκτα και μεγάλες εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου. Εάν θέλουμε τα έργα να δίνονται με παρόμοια ποσοστά έκπτωσης, να μην γκρινιάζουμε για τις κακοτεχνίες.
    Προσωπικά προτιμώ ένα έργο να ανατίθεται στην προεκτιμηθείσα τιμή του και να ολοκληρώνεται βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών, παρά το χάλι που γίνεται σήμερα! Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή