ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Και οι πολύτεκνοι είναι πρόβλημα για την Ελλάδα;

imageΣτοχεύουμε να εξοικονομηθούν μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες”, είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011…

Η φράση του αυτή όπως είναι φυσικό ξεσήκωσε τον “πολύτεκνο” βουλευτή Αστέριο Ροντούλη του ΛΑ.Ο.Σ. , ο οποίος τον κατηγόρησε ότι “πάει με άλλους τρόπους να βάλει χέρι στα πολυτεκνικά επιδόματα”. Μάλιστα, του είπε χαρακτηριστικά: “Θα σας κοστίσει ακριβά κ. υπουργέ, προσωπικά εσάς. Παίζετε κορώνα - γράμματα το πολιτικό σας μέλλον. Δεν σας επιβάλλει καμία τρόικα να βάζετε χέρι στα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα. Εσείς πάτε να το κάνετε αυτό και να ξέρετε ότι αφορά 500.000 οικογένειες”.

Έτσι, αργότερα ήρθε η διευκρίνηση από τον υπουργό υγείας: 

“Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό”.

Ποιοι θα είναι όμως οι τρόποι αυτοί; Οι οικονομικές παροχές που έχουν οι πολύτεκνοι είναι συγκεκριμένες: τα 2.000 ευρώ επίδομα τοκετού στο 3ο παιδί, το πολυτεκνικό επίδομα, οι παροχές σε είδη διατροφής (φέτα και μακαρόνια), τα μειωμένα εισιτήρια, η μείωση του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, και το αυξημένο αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Όποιο από τα παραπάνω και να πειράξετε κε Λοβέρδο, θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για τις οικογένειες αυτές, που κόντρα στις συνθήκες και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, και τη στιγμή που ο πληθυσμός της Ελλάδας βαίνει μειούμενος,  φέρνουν στον κόσμο περισσότερα παιδιά. Και ειδικά Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ (που αυτό υποψιάζομαι), θα είναι μια ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. 

Και μη μου πείτε πάλι ότι με τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα σωθεί η Ελλάδα, γιατί θα τρελαθώ!!! Κι αν είναι να σωθεί, ας τα βρείτε από αλλού!! Πιάστε κανά δυο φοροφυγάδες παραπάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου