ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώστρια: Εισαγγελέας και Δήμαρχος εκτός τόπου και χρόνου

Η δημοτική αστυνομία Ηρακλείου μετά από απόφαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, κυρίου Μαρκάκη, όπως ισχυρίζονται, αποφάσισαν μετά από πολλά χρόνια, αυτές τις μέρες να γράφουν για παράνομη στάθμευση στο δρόμο της Πλατείας Κορνάρου. Έναν από τους φαρδύτερους δρόμους στην πόλη του Ηρακλείου. Φυσικά, κανείς δε διαφωνήσει μαζί τους όταν θα δίνουν κλήσεις σε διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, σε ασυνειδήτους οδηγούς που παρκάρουν στην μοναδική θέση parking για ανάπηρους, στα ανεβασμένα 4x4 στο πεζοδρόμιο, σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε διαβάσεις,στροφές, στάσεις, κλπ. Σε αυτό όλοι θα επικροτήσουμε την απόφαση τους. Το να γράφουν όμως τα αυτοκίνητα στην πλευρά του δρόμου που υπάρχει ήδη μια θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία -οπότε αυτόματα καταργείτε από ρεύμα κυκλοφορίας- ή από την απέναντι πλευρά όπου ο δρόμος αν τον πάρεις ευθεία καταλήγει στη στροφή του πεζοδρομίου, οπότε και πάλι δε θα μπορούσε να είναι ρεύμα κυκλοφορίας, εκτός και θέλει να περάσει κάποιος πάνω από το πεζοδρόμιο...

DSC02318_1
DSC02319_1

Ο αξιότιμος εισαγγελέας έχει κατέβει ποτέ μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου ώστε να δώσει μια σωστή λύση σε αυτό το πρόβλημα- την οποία θα μπορούσαν να του την προτείνουν τα όργανα της δημοτικής αστυνομίας που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους οργισμένους πολίτες- ή απλά από την καλοβολεμένη θέση του δίνει λύσεις χωρίς καμία γνώση; Ή μήπως πιστεύει πως όλοι οι έλληνες πολίτες εμπίπτουν στην κατηγορία των εισαγγελέων τους οποίους τα νέα μέτρα και οι περικοπές τους αφήνουν ανέγγιχτους και θεωρεί πως είναι πολύ εύκολο να πληρώνεις κάποιος 80 ευρώ και το πρόβλημα να μη λύνετε;
Ο δήμαρχος Ηρακλείου, κύριος Κουράκης, μήπως δεν εκτίμησε σωστά τα εκλογικά αποτελέσματα του παλιού δήμου Ηρακλείου-κι όχι του συνενωμένου- ώστε να καταλάβει πως έχει χάσει αρκετά την «αίγλη» του και είναι ώρα να κάνει κάτι σωστό για αυτή την πόλη, πέρα από καφετέριες; Το Ηράκλειο διαθέτει δημοτικά Parking αρκετά ακριβά, επικίνδυνα, αφύλαχτα και σε άθλια κατάσταση. Στο ένα (parking Βίγλας)  πρέπει να σπάσεις το αυτοκίνητο σου για να παρκάρεις και το άλλο (parking Καινούριας Πόρτας)  στην καλύτερη περίπτωση θα σου σπάσουν το αυτοκίνητο και θα στο κλέψουν καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Φυσικά, δεν νομίζω πως είναι λύση να καταστρέψει ο δήμαρχος το μοναδικό πάρκο στο κέντρο του Ηρακλείου για να το μετατρέψει σε δημοτικό parking όπως είναι στα σχέδια του. Υπάρχουν πιο εύκολες και πιο αποτελεσματικές λύσεις τις οποίες θα πρέπει να δώσετε άμεσα.
Κύριοι, μήπως είναι ώρα για μια βόλτα στο Ηράκλειο για να δείτε τα πραγματικά προβλήματα του όπως τα βλέπει ο ...απλός δημότης;!

Μία απογοητευμένη κάτοικος κέντρου Ηρακλείου

3 σχόλια:

  1. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν να γράφουν. Έως πότε θα είναι διακοσμητικές οι πινακίδες της απαγόρευσης στάσης/στάθμευσης στους δρόμους μας; Καλά το κάνουν ΑΛΛΑ οφείλουν να συνεχίσουν την πρακτική αυτή σε όλους τους δρόμους του Ηρακλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό το προηγούμενο περί σφραγίσματος των παράνομων δημοτικών parking της ΔΕΠΤΑΗ. Αναζητάει ο δήμος Ηρακλείου τρόπο να καλύψει την τρύπα και άρχισε με μεγάλη ευκολία να μοιράζει κλήσεις των 80 ευρώ δεξιά και αριστερά. Μήπως όμως και όλοι οι πολίτες που έχουν παρκάρει κατα καιρούς στα παράνομα parking θα έπρεπε να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους;
    όσον αφόρα τώρα το πρόβλημα στην συγκεκριμένη οδό, αυτό επικεντρώνεται κυρίως στα
    (α) διπλοπαρκαρισμένα με alarm επι της κορνάρου αυτοκίνητα (τα οποία φυσικά και ποτέ δεν πέρνουν κλήση αφού, έλα μωρέ εδώ δίπλα ήμουν για δύο λεπτάκια) και,
    (β) στα άπειρα ταξί που προσπαθούν σε διπλή και τριπλή σειρά να πάρουν θέση για την πιάτσα και η ουρά τους μπαίνει στην μέση του δρόμου.
    Φυσικά αν σε λίγο καιρό δείτε να γίνεται η στάθμευση επι της κορνάρου με κάρτα, να μην εκπλαγείτε καθόλου. Αν έχει κάρτο-parking ο δρόμος δεν υπάρχει θέμα (βλέπε οδό Καλοκαιρινού).
    Θέλετε λύσεις; βάλτε μόνιμα απο έναν δημοτικό αστυνομικό σε σημεία με έντονο πρόβλημα να μήν αφήνει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο να διπλοπαρκάρει. Βάλτε όρια στο αριθμό των ταξί που μπορούν να περιμένουν σε μια πιάτσα (κομφούζιο στην κορνάρου, στην δικαιοσύνης ακόμα και στην πιάτσα στην κονδυλάκη).
    Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο. Χάος επικρατεί σε πολλούς περιφερειακούς δρόμους και κανείς δεν ασχολείται (Μάχης κρήτης, Παπαναστασίου, χριστομιχάλη ξυλούρη, κα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νικος ο αλικαρνασσευς23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:32 μ.μ.

    δεν καταδεχοντε οι κύριοι κύριοι ηρακλειωτες τα λεωφορεία!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή