ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στολίστηκε η Αργυράκη…εις βάρος της πολιτικής προστασίας!

Με την είσοδο του Δεκέμβρη, ο πεζόδρομος της Αργυράκη, ένας δρόμος που μας έχει συνηθίσει σε εορταστικές εκδηλώσεις κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, φόρεσε τα γιορτινά του! Δεντράκια Χριστουγεννιάτικα υπήρχαν ήδη στολισμένα στα μαγαζιά από χθες, συνοδευόμενα από ανάλογη διακόσμηση… Το καινούριο στοιχείο φέτος, είναι τα δέντρα που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω, τα οποία έχουν τοποθετηθεί ΣΤΗ ΜΕΣΗ του πεζόδρομου από ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ.

ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Δε λέω, όμορφα είναι… Αλλά οι κύριοι που τοποθέτησαν αυτά τα δέντρα στον πεζόδρομο, τους διέφυγε ένα σημαντικό στοιχείο: οι πεζόδρομοι, παρόλο που κατά κυρία βάση χρησιμοποιούνται από πεζούς, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ θα πρέπει να έχουν ελεύθερο χώρο για να περνούν οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως π.χ. Πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, κλπ.  

Καταλαβαίνω την αγωνία τους να προσελκύσουν κόσμο. Όμως, οι λόγοι πολιτικής προστασίας είναι πολύ σημαντικοί, και δεν πρέπει να αγνοούνται. Άλλωστε και οι ίδιοι, θα χρειαστούν τον ελεύθερο χώρο, για να φορτο-εκφορτώνουν εμπορεύματα. Καλό είναι λοιπόν να εναρμονιστούν με τον Κανονισμό Οδών και Πεζοδρόμων του Δήμου Ηρακλείου.

Και την επόμενη φορά κύριοι, περιμένετε να πάρετε πρώτα την άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, και μετά να τοποθετείτε αντικείμενα στους δρόμους. Γιατί μπορεί μεν να καταθέσατε αίτηση, αλλά μέχρι χθες νωρίς το μεσημέρι, δεν είχατε λάβει τη σχετική άδεια, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχει περιορισμούς ως πως τον τρόπο τοποθέτησης των δέντρων!!

Καλές γιορτές να περάσουμε!!

3 σχόλια:

  1. Και μάλιστα οι γλάστρες αυτές έχουν βιδωθεί με σύρματα στις πλάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...σε ένα από τα οποία σκόνταψα (απρόσεκτος γαρ) και παραλίγο να πέσω. :-) Αστείο περιστατικό, αφού ήταν ανώδυνο, αλλά τέλος πάντων, χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΟΔΟ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΣΤΟΛΙΣΤΙΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΙΑΣ,...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΕΙΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ...ΣΤΗΝ ΟΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή