ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ξεπέρασαν τους 100.000 επισκέπτες οι “Αντίπαλοι”

Εννέα μήνες και κάτι έχουν περάσει από την πρώτη ανάρτηση του blog Αντίπαλοι. Ενός blog που δημιουργήθηκε καθαρά για εκτόνωση, για ψυχοθεραπεία, σε μια περίοδο που τα οικονομικά μέτρα της σχετικά νέας τότε κυβέρνησης ξεκινούσαν να επηρεάζουν πλέον άμεσα τις ζωές των περισσοτέρων πολιτών της χώρας.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που με οδήγησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου. Ήθελα μέσα από τις σελίδες του να εκφραστεί η άποψη του μέσου Έλληνα και Ηρακλειώτη πολίτη, να αναδειχτούν οι προβληματισμοί του, αλλά και να αναδειχτούν ζητήματα που αφορούν το Ηράκλειο, την Κρήτη, και την Ελλάδα. Να σχολιαστούν οι αποφάσεις των δημοτικών και κυβερνητικών παραγόντων και να αναδειχθεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις κινήσεις τους. Τέλος, ήθελα να καυτηριαστεί και οι συμπεριφορά που έχουμε κι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες σε ζητήματα της καθημερινότητάς μας, και να δοθεί βήμα σε φορείς και οργανώσεις που οι εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά sites έχουν αποκλείσει.

Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εύκολη. Στην αρχή μάλιστα, αναζήτησα και βοήθεια από φίλους, ζητώντας τους να κάνουν αναρτήσεις. Η δική τους καθημερινότητα όμως φαίνεται δεν τους το επέτρεψε, αφού ο καθένας από αυτούς έχει τη δουλειά του και την οικογένειά του. Έτσι, συνέχισα την προσπάθεια αυτή μόνος, πολλές φορές σε βάρος της δικής μου οικογένειας, και του χρόνου που κλέβω από αυτήν για να γράφω. Η επισκεψιμότητα που αποκτούσε σιγά-σιγά το blog μου έδινε δύναμη για τη συνέχεια, όπως και τα μηνύματα των αναγνωστών.  Η δημιουργία σελίδας στο facebook  ήταν καθοριστική για τη διάδοσή του, καθώς μέσω αυτής οι αναρτήσεις πηγαίνουν άμεσα στους αναγνώστες, αντί να έρχονται αυτοί στο blog. Όπως καθοριστική ήταν και η πρόσβαση που μου δόθηκε στη σελίδα του Νομού Ηρακλείου στο facebook (Γρηγόρη σ’ ευχαριστώ πολύ), που φιλοξενεί πλέον αναρτήσεις μου σχετικές με το Ηράκλειο.

Κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Εννιά μήνες μετά, οι επισκέψεις στο ιστολόγιο ξεπέρασαν τις  100.000 .  Δεν ξέρω αν είναι πολλές ή λίγες. Ξέρω μόνο ότι είναι η μοναδική ανταμοιβή για το χρόνο που διαθέτω. Και μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια να γνωρίζω ότι καθημερινά πάνω από τετρακόσια άτομα επισκέπτονται τους “Αντίπαλους” , σχολιάζουν τις αναρτήσεις, κι ενδιαφέρονται για τις απόψεις μου, οι οποίες είναι καθαρά προσωπικές, και πέρα από κάθε κομματική σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ όλους που περιλαμβάνετε το  blog “Αντίπαλοι” στην καθημερινή σας περιήγηση στο διαδίκτυο (σαν τον Αιμίλιο Λιάτσο ακούστηκα τώρα, αλλά τέλως πάντων). Περιμένω τις δικές σας απόψεις και σχόλια για τα θέματα που σας απασχολούν. Με τη δική σας συμμετοχή, ίσως τα επόμενα 100.000 κλικ να έρθουν πιο σύντομα…

5 σχόλια: