ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πάτησε “πόδι” ο Παπανδρέου για τον αντικαπνιστικό νόμο

image Φαίνεται ότι οι έντονες επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση για το θέμα της τροποποίησης του αντικαπνιστικού νόμου έκαναν τον πρωθυπουργό να “τραβήξει” πίσω όποιες σκέψεις υπήρχαν στην κυβέρνησή του για μετατροπή του σε εισπρακτικό νόμο.

Έτσι, σε συνάντησή του χθες με τον υπουργό εργασίας κο Λοβέρδο, ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, χωρίς καμία παρέκκλιση. Αργότερα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε την απόφαση για καθολική εφαρμογή του καπνίσματος, ενώ επεσήμανε ότι ζήτησε τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων στην εφαρμογή του νόμου.

Πολύ σωστή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως , γιατί άργησε 6 μήνες να πάρει θέση για το θέμα, και να δώσει κατευθύνσεις στην κυβέρνησή του; Αν έκανε από την αρχή αυτό που έκανε χθες, θα είχε γλυτώσει την ίδια του την κυβέρνηση από τον εξευτελισμό που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα, με κορυφαία στιγμή κατά τη γνώμη μου τη δήλωση του ίδιου του υπουργού Υγείας,  ότι “η Ελληνική Πολιτεία γελοιοποιείται και ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί με λογική”. Παράλληλα, θα είχε δώσει το έναυσμα ή την εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν εντατικούς ελέγχους, ώστε ο νόμος να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, πράγμα που ελπίζω να γίνει τώρα.

Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως. Έστω κι έτσι, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, απετράπη η μετατροπή του αντικαπνιστικού νόμου σε…εισπρακτικό! Μένει πια να δούμε πως και πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους και στην πράξη!

1 σχόλιο:

  1. Θέλω με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε την πορεία της εφαρμογής του νόμου στο Ηράκλειο. Πραγματικά το θέλω. Θα γελάσω πολύ να δω τι θα γίνει σε ορισμένα μαγαζιά (ας μην τα κατονομάσω από τώρα) που είναι κανονικά τεκέδες και δεν μπορείς ούτε απ' έξω να περάσεις χωρίς να βήξεις.
    Με λίγα λόγια... θέλω να δω τον κο Κουράκη να επιβάλει πρόστιμα στους... "συνεταίρους" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή