ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παράνομη η μη αποστολή προστίμων για τα αυθαίρετα λέει η Περιφέρεια Κρήτης

Ακυρώθηκε από την  Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης η 33/2011Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που πάγωνε την αποστολή 500 περίπου ειδοποιήσεων σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, τα πρόστιμα των οποίων έχουν βεβαιωθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου .

image 

Το θέμα έχει απασχολήσει κι άλλη φορά βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2010. Αλλά και η τότε απόφαση που είχε ληφθεί (527/2010) είχε επίσης ακυρωθεί από το Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης!  Επίσης, για το θέμα αυτό έχουν “μπει” στο Δήμο Ηρακλείου και Οικονομικοί Επιθεωρητές, που έχουν αποφανθεί ότι τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποσταλούν, αλλά και να ελεγχθεί γιατί και με ποιου εντολή δεν απεστάλησαν έως σήμερα! Τέλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων!!!

Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα αυτό έχει πολλές διαστάσεις. Από τη μία μεριά βρίσκονται οι ‘Οικιστές”, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, οι οποίοι έχουν σαφώς παρανομήσει. Εκτός από τη δική τους, μεγάλη ευθύνη, υπάρχει ευθύνη και στην πολιτεία και στο δήμο, που ενώ έβλεπε το μεγάλο ρεύμα αστυφιλίας τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για εγκρίσεις επεκτάσεων του σχεδίου πόλης.

Εκτός όμως από αυτό, έχει παιχτεί κι ένα παιχνίδι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων από τη δημοτική αρχή (αλλά και από την αντιπολίτευση που συντάσσεται πολλές φορές), η οποία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να εμφανίζεται ως ή “καλή” της υπόθεσης, αυτή που δε θέλει να πληρώσουν πρόστιμα οι “οικιστές”. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνονται αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο οι οποίες γνωρίζει από την αρχή ότι στερούνται νομιμότητας, αλλά δίνονταν και προφορικές εντολές σε υπαλλήλους της πολεοδομίας (κατά το παρελθόν) να μην προχωρούν στη διαβίβαση των προστίμων στην οικονομική υπηρεσία. Αυτοί οι υπάλληλοι τώρα πιθανόν να βρεθούνε μπλεγμένοι, ενώ οι αιρετοί βγαίνουν “λάδι”, και αρεστοί στον κόσμο!

Για να μην πω ότι το ενδεχόμενο να τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι που στο ταμείο του δήμου θα μπουν 7 εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα αυτά είναι πολύ μεγάλο!! Ειδικά τώρα που ο δήμος έχει χρέος 15 εκατομμύρια!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή πού υπάρχει παρανομία, πρέπει να επιβληθεί και πρόστιμο. Το γνώριζαν όσοι έχτιζαν χωρίς άδεια, το γνωρίζουν καλά και όλοι οι αιρετοί, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε είναι βουλευτές, είτε είναι υπουργοί. Η διαιώνιση αυτού του προβλήματος  μόνο πρόσθετα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Καλό είναι λοιπόν να λήξει αυτό το ζήτημα, έστω και με τρόπο που θα επιβαρύνει κάποιους συμπολίτες μας. Μαζί με αυτό όμως, θα λήξει και οι κοροϊδία που αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί από τους πολιτευτές, ότι “θα τακτοποιηθεί” θετικά το θέμα τους. 

1 σχόλιο:

  1. με τα ιδια μου τα αυτια ακουσα μεγαλοοικοπεδουχο να συζηταει με ανθρωπο της πολεοδομιας(1989) για το πως θα χωρισουν το χωραφι του σε πιο πολλα οικοπεδα με μικροτερους δρομους να το αγορασουν οι χωριατες και να κτισουν πρωτου γινει το σχεδιο πολης.την γενια των αυθαιρετων την ξεκινησατε εσεις πουλημενοι πολιτικοι ,τα αρπαξατε απο μεγαλους τοτε,θελετε να τα αρπαξετε κι απο ους μικρους τωρα.σε ευροπαικο δικαστηριο θα πρεπε να σας πανε οι οικιστες που τολματε και ζητατε και προστιμα μονο απο αυτους κ οχι κι απο τους ηθικους αυτουργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή