ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Άλλος ένας μύθος για το μισθολογικό κόστος του δημοσίου καταρρίπτεται από την ίδια την κυβέρνηση!

image Θυμάστε φυσικά όλοι τα λόγια των κυβερνητικών παραγόντων όταν ήθελαν με κάθε τρόπο να περικόψουν τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων: “Πάνω από 1.000.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι” ! “Υπερτροφικός ο δημόσιος τομέας”!!! Ο μύθος αυτός όμως του υπερτροφικού δημοσίου καταρρίφθηκε με την απογραφή: 768.000 ήταν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απογράφησαν. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν και οι κληρικοί, και οι στρατιωτικοί, αλλά και οι συμβασιούχοι κάθε είδους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σήμερα απολυθεί!

Για να προχωρήσει η κυβέρνηση τον Ιούνιο στο νέο, ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ανάθεσε μια μελέτη σε δύο εταιρίες. Το προσχέδιο της εν λόγω μελέτης που δημοσιοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, είναι το τελειωτικό χτύπημα στην προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί τόσο καιρό και για το μέγεθος του δημόσιου τομέα, αλλά και για το κόστος του.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που η ίδια η κυβέρνηση ανέθεσε:

  • Το μέγεθος της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συμβαδίζει με το αντίστοιχο μέγεθος των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, ειδικά της ΕΕ.
  • Η μισθολογική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ συμβαδίζει με την αντίστοιχη των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών (ειδικά της ΕΕ).
  • Η μέση αμοιβή των απασχολούμενων στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα μέσα ευρωπαϊκά μεγέθη.

Όχι μόνο δεν αμείβονται ακριβά οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, άλλα η αμοιβή τους είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο της Ευρώπης! Διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά όλοι όσοι έλεγαν τόσο καιρό το αντίθετο!!

Το θέμα με το δημόσιο τομέα λοιπόν δεν είναι οικονομικό, και ας σταματήσουν έστω και τώρα να το παρουσιάζουν έτσι. Απλά για την κυβέρνηση το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα ήταν, και δυστυχώς είναι και σήμερα, η εύκολη λύση εξοικονόμησης πόρων. Και με την προπαγάνδα κατάφερε σε ένα μεγάλο βαθμό να έχει με το μέρος της μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. 

Το θέμα στο δημόσιο τομέα είναι η παραγωγικότητα. Μια παραγωγικότητα που πρέπει να αυξηθεί. Γιατί, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, ο δημόσιος τομέας θα είναι οδηγός για την έξοδο από την κρίση, αφού μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται η εφαρμογή των όποιων νόμων και διατάξεων για την ανάπτυξη, τη φορολογία, την υγεία, την παιδεία. Από το δημόσιο τομέα περνάνε και τα περισσότερα θέματα του ιδιωτικού τομέα.

Η αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο είναι σαφώς και θέμα των ίδιων των υπαλλήλων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, όσοι δεν το έχουν κάνει, ότι πρέπει να δουλέψουν για τα χρήματα που με δυσκολία το κράτος τους πληρώνει. Δεν είναι όμως θέμα μόνο των υπαλλήλων. Είναι και θέμα οργάνωσης, στελέχωσης, αλλά και διοίκησης.

Σίγουρα πάντως δε θα επιτευχθεί όταν ο υπάλληλος υποαμείβεται, και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους, αλλά και προς το ίδιο το κράτος. Όπως και δε θα επιτευχθεί όσο ο δημόσιος τομέας παραμένει το όχημα με το οποίο κάθε πολιτικός επιτυγχάνει την εκλογή του στα δημαρχιακά, περιφερειακά ή βουλευτικά αξιώματα.

9 σχόλια:

  1. όλα αυτά είναι πλασματικά. εξηγώ. ας μας πεί κάποιος πόσοι πληρώνονται από άλλες δαπάνες όπως χαρτί τουαλέτας ή γραφική ύλη και σε ποιές υπηρεσίες. νομίζετε δηλ. ότι όταν πέρυσι είπαν ότι το υπουργείο οικονομικών είχε έξοδα για γραφική ύλη κάτι μύρια ότι όντως αυτά πήγαν σε μολύβια; λάθος σε υπαλλήλους που δεν είναι κάν στήν μισθοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί πρέπει να εμπλακούν πολλοί ταυτόχρονα στο κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα εκδώσουν τιμολόγια π.χ. για το πλασματικό χαρτί τουαλέτας, και φυσικά θα φορολογηθούν γι' αυτό.
    Η ουσία είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ούτε πολλοί, ούτε αμείβονται με μεγάλα ποσά. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης κατέπεσε μέσα από δικές της ενέργειες, και αυτό πρέπει να καταλάβει η κοινωνία. Ο "εχθρός" είναι άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω σε ενα παραγογικό και μικρό Δημοσιο τομέα.
    Που θα εφαρμόζει τους Νομους και θα ελέγχει αυστηρά το κάθε λεπτο του ευρω που δαπανά αυτό το κράτος.
    Μονο όταν οι Δημόσιοι υπάλληλοι καταλάβουν την σπουδαιότητα τις Δουλείας τους,τους αφήσουν να την κάνουν χωρίς παρεμβάσεις και στρευλώσεις, ξεφύγουμε επιτέλους απόγραφειοκρατίες και "συναρμοδιότιτες" που μόνο συμφέροντα εξυπηρετούν θα μπορέσουμε ενδεχωμενος να εχουμε κα΄ποια προοπτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρός antipaloi...

    μπορώ αν θέλεις να σας αναλύσω το κόλπο που κάνουν πολλές υπηρεσίες αλλά φυσικά δεν έχω αποδείξεις για αυτά που λέω γιατί η δουλειά μου δεν είναι αυτή. δηλ. να βρίσκω τούς απατεώνες τού δημοσίου. όπου υπάρχει καπνός υπάρχει ΣΙΓΟΥΡΑ και φωτιά. τα έχω ακούσει από φίλους δημόσιους υπαλλήλους ή από φίλους φίλων σε στιγμές αδυναμίας... ή μαγκιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων ... 1 στους 4 Έλληνες είναι δημόσιος υπάλληλος!

    Μας γράφει ο αναγνώστης «που είναι το 1.500.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
    Η απογραφή έδειξε 750.000 δημοσίους υπαλλήλους μαζί με αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες, ιερείς» (εδώ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4521.html ) και ξεχνάει πως δεν είναι μέσα σε αυτούς που συμμετείχαν στην απογραφή οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, των Νομικών Πρόσωπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις!

    Έχουμε σε μια Ελλάδα με πληθυσμό περίπου 11.000.000 με 767.827 ήδη καταγεγραμμένους δημόσιους υπαλλήλους ( http://apografi.gov.gr/2010/07/379 ) όπου αν καταμετρηθούν και οι υπόλοιποι ας πούμε ότι φτάνουν στους 1.000.000, όταν η Ρωσία (χώρα με κομμουνιστικό καθεστώς μέχρι πρότινος) με πληθυσμό 140.000.000 έχει 1.500.000 δημόσιους υπάλληλους ( http://www.skai.gr/news/world/article/152232/hiliades-theseis-dimosion-ypallilon-katargoydai-sti-rosia-/ ) και σκοπεύουν να απολύσουν και άλλες 100.000.

    Και μη ξεχνάμε πως το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι 4,7 εκατομμύρια ( http://www.plant-management.gr/index.php?id=10564 ) βάση της έκθεσης της Eurostat. Δηλαδή μιλάμε πως σχεδόν 1 στους 4 που δουλεύουν είναι δημόσιος υπάλληλος. Οπότε τουλάχιστον ας μην ακούμε δικαιολογίες και αερολογίες από τους βολεμένους παρακαλώ. Οι υπόλοιποι 3 που δεν είμαστε βολεμένοι στο δημόσιο απαιτούμε άρση της μονιμότητας για να αρχίσουν να σοβαρεύονται και να προσφέρουν επιτέλους τις υπηρεσίες για τις οποίες τους πληρώνουμε να κάνουν και να εξυπηρετούν σωστά τους πολίτες!
    Κανείς δεν είναι υπέρ των μειώσεων, αλλά πολλοί είμαστε κατά της νοοτροπίας μεγάλου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και κατά των αδικιών που γίνονται υπέρ τους συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα. Πως περιμένουμε δηλαδή να έχουμε ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα όταν το όνειρο του κάθε νέου και των γονιών του είναι να «μπει το παιδί στο δημόσιο» ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι μου, τα στοιχεία που δίνω είναι από την κυβέρνηση, και είναι πέρα για πέρα πραγματικά! Όπως πραγματικά είναι και τα συμπεράσματα της μελέτης που συντάχθηκε για χάρη της κυβέρνησης.
    Ορισμένοι τώρα που έχουν τη λογική Πάγκαλου, θα έχουν και αυτοί τους λόγους τους. Ο αντιπρόεδρος θέλει να κόψει μισθούς, και το κάνει για το συγκεκριμένο σκοπό. Οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί θέλουν ένα κακοπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο. Τους διαφεύγει προφανώς ότι ένας κακοπληρωμένος υπάλληλος δεν αποδίδει όσο θα μπορούσε, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Τους διαφεύγει επίσης ότι δεν έχουν μπει όλοι με μέσο, ότι κάποιοι έχουν προσόντα που μέχρι πριν ένα χρόνο στον ιδιωτικό τομέα θα έβγαζαν υπερδιπλάσια χρήματα απ' ότι στο δημόσιο, αλλά επέλεξαν για τους λόγους τους να υπηρετήσουν τον πολίτη.
    Όσον αφορά τη μπονιμότητα, όταν η θέση του δημοσίου υπαλλήλου θα πάψει να εξαρτάται από τον κάθε εκλεγμένο, που μοναδικό στόχο του έχει το ρουσφέτι και όχι την τήρηση της νομιμότητας, και δε θα εκβιάζει τον υπάλληλο να παρανομεί για το δικό του συμφέρον, φυσικά να αρθεί η μονιμότητα. Αλλά να μη διοικείται ο δημόσιος τομέας από πολιτικούς που βγαίνουν με ψήφους πολιτών.
    Τέλος, ας σταματήσουμε όλοι οι πολίτες να τρέχουμε για ρουσφέτια και για εξυπηρέτηση στο "γνωστό" μας δημόσιο υπάλληλο. Να μην τον λαδώνουμε για να καλύψει την παρανομία που έχουμε κάνει. Έτσι θα βελτιωθεί ο δημόσιος τομέας.
    Μη βγάζουμε λοιπόν την ουρά μας απ' έξω φίλοι μου. Έχουμε κι εμείς ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου τομέα. Καταγκείλετε αυτόν που τα "παίρνει", αυτόν που δε σας εξυπηρετεί. Αλλά μην απαιτείτε να μην πληρώνεται, για να νιώσετε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά έχουν καταφέρει μία οι Πάγκαλοι, μία τα ΜΜΕ να στρέψουν κάθε επαγγελματική ομάδα εναντίων της άλλης. Μιά φταίνει οι αγρότες, την άλλη οι γιατροί, ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, έπονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί. Στο ενδιάμεσο οι Βοσκόπουλοι, οι Τσουκάτοι, οι Μαντέληδες, οι Βουλγαράκηδες και όλα τα υπόλοιπα φρούτα είναι στο απυρόβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπεσα τυχαία πάνω στο μπλογκ. Καθώς έχουμε και μια διαφορά δύο χρόνων από τότε που γράφτηκε το άρθρο και με τα δεδομένα που προέκυψαν από τότε μπορώ να πω με ασφάλεια ότι γράφτηκαν απίθανες ηλιθιότητες. Κορυφαία αυτή που λέει ότι οι μισθοί των ΔΥ πληρώνονται με κωδικούς αγορά χαρτιού τουαλέτας. Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν στοιχεία για να μάς αποδείξουν ότι το κράτος είναι μεγάλο. Αν και στην πραγματικότητα είναι "στοιχεία". Περισσότερα: http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=36569

    ΑπάντησηΔιαγραφή