ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αγία Τριάδα όπως… Άγιος Παντελεήμονας, ή όπως κέντρο της Αθήνας;;;

image Μία ομάδα νεαρών Ελλήνων, γύρω στα 60 άτομα, φορώντας κουκούλες και κράνη, με καδρόνια και λοστούς στα χέρια, πήραν σβάρνα τα σοκάκια της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου χτες βράδυ προς αναζήτηση αλλοδαπών. Μάλιστα, υπήρχε τόση ένταση, που οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα! Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν ανθρωποκυνηγητό μέσα στα στενά, για να ηρεμήσει η κατάσταση τα ξημερώματα.

Η αστυνομία πιθανολογεί ότι πρόκειται περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών με αφορμή κλεμμένα μηχανάκια, ωστόσο φοβάται γενίκευση των επεισοδίων  στο μέλλον, δεδομένης της ξενοφοβίας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό και στην πόλη μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα που δημοσιεύει αναλυτικότερα σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, είναι αρκετά σοβαρό, γιατί από τη μία δεν είχαν γίνει αντιληπτές τέτοιες επιχειρήσεις Ελλήνων εναντίων αλλοδαπών στην πόλη του Ηρακλείου σε τέτοια έκταση, και από την άλλη γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη συνοικία από τις συμμορίες αυτές.

Είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχει στην πόλη μας τόση μεγάλη ξενοφοβία, και ειδικότερα απέναντι σε Αλβανούς, που πλέον ζουν στην πόλη μας πάνω από 10 χρόνια και έχουν σε μεγάλο ποσοστό ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία. Επίσης νόμιζα ότι δεν υπάρχουν τόσο ακραία εθνικιστικά στοιχεία στο Ηράκλειο, τουλάχιστον οργανωμένα σε ομάδες, όπως φάνηκε με τα χτεσινά γεγονότα. Πιθανότατα να έκανα λάθος.. Όμως το μυαλό μου πήγε και κάπου αλλού, γιατί  τα “περί μαφίας” που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα, με έχουν κάνει περισσότερο καχύποπτο…

Πιθανόν να θέλουν κάποιοι να περάσει η εικόνα ότι η Αγία Τριάδα είναι όπως το κέντρο της Αθήνας, με τόσους πολλούς αλλοδαπούς, που οι Έλληνες μόνο κατά συμμορίες περνάνε από εκεί. Ή ότι η Αγία Τριάδα είναι μια συνοικία που οι Έλληνες δεν χαρίζονται σε αλλοδαπούς, και τους διώκουν μαζικά, παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους, όπως συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πολύ τραβηγμένο σενάριο, και κάπως αυθαίρετο. Όμως, όπως λένε και στις αστυνομικές ταινίες, υπάρχει κάποιο κίνητρο που το κάνει περισσότερο αληθοφανές: τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν από πρόθεση, για να  υποβαθμιστεί περεταίρω η ιστορική αυτή συνοικία του Ηρακλείου, και να μπορούν στη συνέχεια να αναπτυχθούν ευκολότερα διάφορα δήθεν “αναπτυξιακά σχέδια”, με ταυτόχρονη κατάργηση των ιστορικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της.

Ας το έχουμε λοιπόν όλοι στην άκρη του μυαλού μας αυτό ως “απίθανο” σενάριο. Και, λυπάμαι που θα το πω έτσι ωμά, αλλά εύχομαι το χτεσινό να ήταν όντως ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Γιατί αυτό είναι αντιμετωπίσιμο από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες όταν υπάρχει βούληση, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις.

3 σχόλια:

  1. Dario Faux

    Φαίνεται ενοχλεί κάποιους κύκλους η προσπάθεια των πολιτών να αλλάξουν την όψη της Αγίας Τριάδας. Μία μόνο μέρα μετά τον ακτιβισμό των πολιτών, 60 άτομα πήραν σβάρνα την γειτονιά. Για να μείνει γκέτο η Αγία Τριάδα, για να μην χαμογελάνε οι κάτοικοι, για να μην παίζουν τα παιδάκια όπως παίζανε αυτήν την Κυριακή.
    60 άτομα είναι πολλά. Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι η αστυνομία δεν ξέρει από πού καθοδηγούνται 60 ολόκληροι νοματέοι. Όταν γίνονται επιθέσεις σε τράπεζες η αστυνομία ξέρει να εισβάλλει σε "στέκια", τώρα που 60 άτομα κυνηγούν μετανάστες δεν μπορεί να κάνει έστω κάπου έναν έλεγχο; Δεν ξέρει; Δεν θέλει; Δεν μπορεί; Τι από όλα;
    Όπως και να έχει φαίνεται οτι τα λιμνάζοντα νερά του Ηρακλείου έχουν ταραχθεί μετά από αυτό το σκ. Λίγο η Βικελαία και καπάκι η Αγία Τριάδα. Οι πολίτες κινήθηκαν και έδωσαν άλλη διάσταση στο χώρο που λέμε κέντρο του Ηρακλείου. Υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να κρατήσουν το Ηράκλειο σαν μία πόλη της καφετέριας και των αργόσχολων wannabe πολιτευτών που ξημεροβραδιάζονται με ένα "εσπρεσάκι" στο χέρι στα Λιοντάρια. Να κρατάνε γκέτο την Αγία Τριάδα ή ακόμα και τον Άγιο Μηνά για να κυκλοφορούν ελεύθερες οι "ουσίες". Βλέπουν με στενοχώρια οτι μία γενιά κινείται σε "άλλους δρόμους" ίσως για πρώτη φορά και δεν επιλέγει πλειοψηφικά το είδος διασκέδασης που υπάρχει εν αφθονία στο Ηράκλειο (παραλιακά και χαριεντισμός με γιούς δημαρχέων και λοιπών παραγόντων).
    Και το χειρότερο από όλα είναι οτι την πληρώνουν οι μετανάστες. Ρε παιδιά πείτε τι σας ενοχλεί και μην διαρρέετε στον τύπο "για συμμορίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών"
    Δυστυχώς για τους σκοτεινούς κύκλους αυτής της πόλης φαίνεται οτι το πράμα σαλεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μετανάστες ΝΑΙ όταν κλέβουν με μεγάλη ευκολία 18χρονοι(μετανάστες!!;;) κινητά 13χρονων παιδιών έξω από σχολείο ή με το έτσι θέλω παίρνουν το χαρτζιλίκι πάλι παιδιών έξω από σχολείο και η αστυνομία ενώ τούς γνωρίζει γιατί είναι σεσημασμένοι δεν κάνει ούτε τον κόπο να τούς κάνει σωματική έρευνα ίσως γιατί ξέρει ότι το έχουν σπουδάσει το σπορ και δεν πρόκειται να βρουν τίποτα αλλά και εμείς ας μην κάνουμε τίποτα και σιγά σιγά θα δείς οι μετανάστες τι θα μας κάνουν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ. Δεν έχουν έλθει οι σωστοί οικογενειάρχες αλλά όλα τα λαμόγια και οι κλεφταράδες για να μην πούμε για μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dropi kai esxos.... kai i astinomia na kanei tin douliati kai na min kalipti opos kanei sinexeia ... 3eroi kai den tolmaei..tote oi aloi ti 8a kanou?? 8a katsoun na perimenoun to diomosio na drasi!!! sothikan

    ΑπάντησηΔιαγραφή