ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Καπελέρης: “Δε βελτιώνεται από τη μια μέρα στην άλλη ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός”

imageΧρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού”,  “Αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη” και “Χρειάζεται χρόνος και νομοθετικό πλαίσιο”, ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Καπελέρης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την υστέρηση των εσόδων σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών .

Πόσος χρόνος δηλαδή σας χρειάζεται κε Καπελέρη; Από τον Οκτώβριο του 2009 που κυβερνάτε, έχουν περάσει 18 μήνες. Πόσο παραπάνω χρειάζεστε;

Για να κατακρεουργήσετε όμως μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χρειάστηκαν μόλις μερικοί μήνες. Και πάνω σε αυτά τα θέματα, έχετε ως κυβέρνηση ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ ΙΔΕΕΣ.  Δε χρησιμοποιείτε την ευρηματικότητα σας και στον τομέα της φοροδιαφυγής επιτέλους ; Ή μήπως νομίζεται ότι αφού βάλατε πρόστιμα στη Τζούλια και στη Ντούβλη, θα σας πει μπράβο ο κόσμος;

Η φοροδιαφυγή είναι, αν όχι η μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας, μία από τις μεγαλύτερες , και θα έπρεπε η καταπολέμησή της να είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνησης. Και όχι στα λόγια , γιατί συνεχώς μας λένε ότι είναι, αλλά στην πράξη. Και αυτό δεν το βλέπουμε, τουλάχιστον ακόμα.

Τα τεκμήρια διαβίωσης που θεσπίστηκαν, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Και θα πλήξουν μάλλον και πάλι τη μεσαία τάξη, παρά τους έχοντες. Πρέπει να γίνουν γενναία βήματα, με πραγματική σύγκρουση συμφερόντων, για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Λεφτά υπάρχουν άλλωστε, αλλά..στο εξωτερικό, και μάλιστα διπλάσια του χρέους της χώρας μας!

Αλλά είναι διατεθειμένη η σημερινή κυβέρνηση, και η κάθε κυβέρνηση, να δαγκώσει το χέρι που την ταΐζει; Η ιστορία λέει όχι, η σημερινή κυβέρνηση λέει ναι.. μένει να αποδειχτεί στο άμεσο μέλλον ποιος έχει δίκιο…

2 σχόλια:

  1. Ε καλά τώρα, την κυβέρνηση την ίδια δεν την ταΐζει ακριβώς ο εργαζόμενος... Από άλλους τα παίρνουν και αυτούς να είσαι βέβαιος πως δεν τους δαγκώνουν καθόλου. Τους γλείφουν και μάλιστα πολύ προσεκτικά! ;-)

    Νάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς γράφω Νάσο! Οι μεγάλοι φοροφυγάδες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν κόμματα και κυβερνήσεις, γι' αυτό και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους αγγίξουν. Αυτών το χέρι δε θέλουν να δαγκώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή