ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μπράβο στο δήμο Ηρακλείου για την επιβολή τελών κοινοχρήστου χώρου σε ΔΕΗ και ΟΤΕ

Σήμερα αποκάλυψε ο δήμαρχος Ηρακλείου ότι στα ταμεία του δήμου μπήκε το ποσό των 240.000 ευρώ από τον ΟΤΕ, σε εφαρμογή απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για χρέωση τελών κοινόχρηστου χώρου σε κοινωφελείς οργανισμούς. Αναμφίβολα θετική εξέλιξη που θα δώσει μια οικονομική ανάσα στο –να το πω άδειο;- ταμείο του δήμου, που έχει να αντιμετωπίσει σωρεία οφειλών σε εργολάβους και προμηθευτές.
Το θέμα βέβαια αυτό δεν είναι καινούριο. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που επιβάλλει τα τέλη αυτά είναι η 192 του 2008, και τη βλέπετε παρακάτω:

Επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους

Οι χρεώσεις, που δεν αφορούν μόνο ΔΕΗ και ΟΤΕ, αλλά και όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που έχουν δίκτυα στην πόλη του ηρακλείου, τις τράπεζες, κλπ,  έχουν ως εξής:
  • 50 ευρώ ετησίως ανά  κυβικό μέτρο για χρήση υπεδάφους κατά την υπογειοποίηση καλωδίων,  των κοινοφελών επιχειρήσεων και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
  • 300 € ανά  τ.μ.  για  κάθε τηλεφωνικό θάλαμο ετησίως.
  • 300 € ανά τ.μ. για κάθε ΚΑΦΑΟ ετησίως.
  • 3.000,00 € για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ενός τ.μ. το χρόνο από αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ)  Τραπεζών  για συναλλαγές του κοινού.
  • 30 € για κάθε στύλο ετησίως.
  • 70 Ευρώ ετησίως  ανά κυβικό μέτρο- ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης - για τη χρήση υπεδάφους από δεξαμενές υγρών καυσίμων των πρατηρίων, σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.
Όπως ήταν φυσικό βέβαια, οι φορείς που είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να χρησιμοποιούν ΤΣΑΜΠΑ το δημοτικό χώρο, και να τον καταστρέφουν συχνά-πυκνά για να φτιάχνουν και να εκσυγχρονίζουν τις δικές τους υποδομές, αντέδρασαν στην απόφαση αυτή, και προσέφυγαν στα δικαστήρια. ‘Όμως, αν ο δήμος κερδίσει πρωτόδικα, όπως έγινε με τον ΟΤΕ, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ένα μέρος της οφειλής τους (40% γράφει το  cretalive) με τις νόμιμες προσαυξήσεις, και μετά να κάνει έφεση.
Ήρθε η ώρα λοιπόν του λογαριασμού για τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και όλους τους υπόλοιπους που κάθε λίγο και λιγάκι σκάβουν στους δρόμους της πόλης, καταστρέφοντάς τους ουσιαστικά, αφού οι επιχώσεις που κάνουν δεν είναι σωστές, και οι δρόμοι παρουσιάζουν τα γνωστά σε όλους προβλήματα καθιζήσεων.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στο νταβατζιλίκι των δήθεν κοινωφελών οργανισμών, που έχουν μετατραπεί πλέον σε Ανώνυμες Εταιρίες, έχουν χάσει κάθε κοινωφελή χαρακτήρα, και έχουν ως πρωταρχικό σκοπό τους το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση του πολίτη. Των Οργανισμών που, όταν είναι μονοπωλιακοί όπως η ΔΕΗ, έχουν την δική τους νομοθεσία και κανονισμούς, και αδιαφορούν για τους κανονισμούς των υπολοίπων. Των οργανισμών που επιβάλλουν στο δήμο Ηρακλείου να επωμιστεί το κόστος της υπογείωσης των δικτύων τους , και απαιτήθηκε δικαστικός αγώνας για να μοιραστούν με το δήμο το κόστος αυτό.
Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες θέλουμε από το δήμο Ηρακλείου: να διεκδικεί το συμφέρον του δημότη από όλους, και όχι μεμονωμένα και με αδιαφανή κριτήρια.

2 σχόλια:

  1. κάτι μου λέει ότι οι Οργανισμοί θα τα πάρουν από μας πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΑΕΔ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ . ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΝΩΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ Β ΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή