ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τι δουλειά έχει ο δήμαρχος με τους …αγανακτισμένους;

Στη χτεσινή συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπως έγραψα κι εχτές, ήταν άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές ομάδες. Δεν περίμενα να δω όμως ανάμεσα στους αγανακτισμένους ένα… ΔΗΜΑΡΧΟ!

DSC03430

Από την αρχή σχεδόν της συνάντησης, και μέχρι και μετά τις 9 μ.μ, ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκε ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κος Ρούσσος Κυπριωτάκης.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς ζητούσε εκεί, και ποια αγανάκτηση ήθελε να δηλώσει και να διαδηλώσει. Ο απλός κόσμος που βρέθηκε εχτές στην πλατεία, ήθελε να δηλώσει την αγανάκτησή του συνολικά για το πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ο κος Κυπριωτάκης υπηρετεί για πολλά χρόνια τώρα. Εξάλλου, είναι δήμαρχος για 5η θητεία, προερχόμενος και στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ (στηριζόμενος επίσημα τις 4). Εκτός και αν ο κος Κυπριωτάκης νομίζει ότι, επειδή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (αλλά την ανεπίσημη στήριξη πολλών στελεχών του), έγινε ξαφνικά ανεξάρτητος, και προερχόμενος απευθείας από το λαό…

Ευτυχώς δεν αντιλήφθηκα άλλες πολιτικές παρουσίες στο χώρο, πλην κάποιον δημοτικών συμβούλων της ευρύτερης αριστεράς, οι οποίοι αφενός έχουν αρκετούς λόγους να είναι αγανακτισμένοι και αφετέρου ΕΥΤΥΧΩΣ δεν προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την εκδήλωση.

Δε νομίζω ότι οι δήμαρχοι έχουν θέση στις συγκεντρώσεις αυτές, πολύ περισσότερο οι προερχόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι μέρος του συστήματος, το οποίο επιθυμούμε να αλλάξει επιτέλους. Κι επειδή τις επόμενες μέρες, στις επόμενες συγκεντρώσεις μπορεί να ξεθαρρέψουν κι άλλοι, και να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στην πλατεία, καλό είναι να το αποφύγουν.

Γιατί οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές, αλλά δεν πρέπει να προκαλούνε και τον κόσμο τα πολιτικά πρόσωπα με την παρουσία τους.

7 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ?? ΑΝ ΟΧΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολλή ανεξαρτησια καταντάει αντιδραστικότητα και ξεδιπλώνει δεξιά αντανακλαστικά. Τι πάει να πει δεν επιτρέπονται συνθήματα πολιτικά που τα λέει η αριστερά, οργανώσεις και συνδικαλιστές...Μέσα στην κοινωνία δεν υπάρχουν και αυτά;
    Ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας είναι και οι οργανώσεις της αριστεράς και μάλιστα καθόλου αγανακτησμένοι αλλά απόλυτα συνειδητοποιημένοι και για την κατάσταση και για την διέξοδο...
    Και προσέξτε τις φασιστικές αντιλήψεις, γιατί όλο αυτό το ανεξάρτητο φιάσκο καταλήγει σε χέρια που δεν πρέπει και θα έχει φασιστικοποιηθεί σε χρόνο μηδέν.
    Όλοι κουβαλάνε ιδεολογία, κάποιοι έχουν πολιτική αντίληψη πιο ανεπτυγμένη. Σήμερα εγώ έζησα την πιο απολιτίκ κινητοποίηση που συμμετείχα.
    Μέχρι και κινητοποιήσεις το σαββατοκύριακο που ο κόσμος δεν δουλεύει. Πάνε οι απεργίες δηλαδή; Ο εχθρός ποιος είναι ακριβώς, γιατί έχω την αίσθηση ότι με όλο αυτό τον περνάμε και δεν τον ακουμπάμε....
    Μα φυσικά! Είναι η μορφή κινητοποίησης που ο εχθρός αποζητάει! Να δείξουμε την αγανάκτησή μας, πέρα από κάθε είδους βίας , πέρα από πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση, όλοι μαζί άνθρωποι με διαφορετικά συμφέροντα! Μα μέχρι και ο Αλαφούζος του ΣΚΑΙ το στηρίζει!!
    Προσωπικά εκτιμώ ότι όλο αυτό θα ξεφουσκώσει, γιατί ακριβώς δεν έχει που να πάει, όλη αυτή η αγανάκτηση δεν έχει κατεύθυνηση προς τον πραγματικό υπαίτιο, προς το μοντέλο το οικονομικό που δημιουργεί τέτοιες σχέσεις εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας.
    Δυστυχώς ήδη έχει καπελωθεί αυτή η κινητοποίηση, από το αίσθημα ανεξαρτησίας όταν αυτό είναι ουτοπικό και ανύπαρκτο.
    Στηρίξτε τα σωματεία, γραφτείτε σε αυτά και ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα. Και εκεί πετάξτε έξω όποιον το παίζει εργατοπατέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πούμε όμως ότι ο Ρούσσος είναι από τα καλύτερα άτομα που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στον νομό Ηρακλείου. Δεν είναι κομματόσκυλο, ούτε τέως συνδικαλιστής, ούτε απέκτησε περιουσία από την ενασχόληση του με τα κοινά σε αντίθεση με κάποιους άλλους που πολλοί θα ήθελαν να τους τουλουμιάσουν στο ξύλο ή να τους δούνε φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά απο 20 χρόνια μας το πεζει και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ????
    Ξυπνατε παιδες ! ο λαος ξυπνησε και κατι τετοια λουλουδια θα τα παρει με τις πετρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι καλο παιδι ο ρουσσος δεν ειναι κομματοσκυλο...... απλα ειναι δημιουργιμα του πασοκ ... και καθως εξυπνος βασιλιας λειτουργει τελεια........ ειναι κατ επαγγελμα πολιτικος ποσα χρονια εχει να δουλεψει το παλικαρι ? μηπως ειναι εργαζομενοσ στη δεη ......... αλλα δε ξερει που ειναι η πορτα της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι αγανακτησμένος γιατι δεν μπορεί να κλέψει όπως παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΑ ΑΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΣΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή