ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ σημαίνει… άμεση τακτοποίηση αυθαιρέτων!!!

Θα θυμάστε φυσικά την κόντρα Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Η πρώην πλέον υπουργός περιβάλλοντος είχε διαφωνήσει με τον τότε υπουργό οικονομικών στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών, και γι’ αυτό δεν είχε προχωρήσει το θέμα. Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα αναφέρθηκε και κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου στον κο Παπακωνσταντίνου η κα Μπιρμπίλη:

«Στις διαφορετικές όχθες που βρεθήκαμε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαφωνήσαμε στο θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων.Δεν είναι ότι το ΥΠΕΚΑ δεν αντιλαμβανόταν την ανάγκη για την εξεύρεση πόρων σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Ήταν βαθιά μας αντίληψη ότι δεν μπορεί το κράτος να έρχεται και να επιβραβεύει την αυθαιρεσία», είπε με νόημα η κ. Μπιρμπίλη.

Εγώ προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την κα Μπιρμπίλη. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα συνεχώς να επιβραβεύονται οι παρανομούντες, αν και το θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων δεν είναι τόσο απλό, αφού μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η ίδια η πολιτεία (αν ήταν όμως να παρανομούμε σε κάθε τομέα που η πολιτεία έχει κάποια ευθύνη, τότε δε θα ήταν κανένας πολίτης νομοταγής στη χώρα μας!).

Με το αναλάβει τώρα όμως ο κος Παπακωνσταντίνου το υπουργείο Περιβάλλοντος, και με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να εγγράφει 300 εκατομμύρια ευρώ από “έσοδα από αυθαίρετα” μέσα στο 2011, αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ!!!

Τι κι αν η κα Μπιρμπίλη δήλωσε κατά την παράδοση του υπουργείου:  «Από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δει το ουσιαστικό αυτό θέμα με όλες του τις εκφάνσεις και όχι μόνο από την πολύ σημαντική λογιστική προσέγγιση»! Έχω την εντύπωση ότι ο κος Παπακωνσταντίνου δε θα ξεχάσει τόσο εύκολα την παλιά του ιδιότητα, και θα προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, με μοναδικό στόχο την είσπραξη προστίμων. Και το περιβάλλον και η νομιμότητα θα μπουν σε δεύτερη μοίρα.

Ίσως βέβαια εδώ που έχουμε φτάσει, να έχει μεγαλύτερη σημασία το χρώμα του χρήματος από αυτό του περιβάλλοντος… Έτσι κι αλλιώς δεν έχω δει να κατεδαφίζεται και κανένα αυθαίρετο. Ας πληρώσουν κάτι και οι αυθαιρετούχοι, μήπως γλιτώσουν οι συνταξιούχοι…

2 σχόλια:

  1. αν ειναι να πληρωσουν οι αυθαιρετουχοι να πληρωσουν και ολοι αυτοι που τους ωθησαν να γινουν'γιατι αυτοι που ειχαν τα μεγαλα οικοπεδα τα τεμαχιζαν,με την απαταιτητη μιζα στην πολεοδομια,και τα πουλουσαν στους κοιμισμενους χωριατες.καποιοι χωριατες το εκαναν επιχειρηση αλλα οι πολλοι φυτοζωουν
    ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΝΟ....ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ..ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ..ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ η'ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΟΧΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ...ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή