ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απαράδεκτη η εικόνα του κτιρίου που στέγαζε το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Πέρασα προχτές από την οδό Αγίου Τίτου στο κέντρο του Ηρακλείου, και αντίκρισα μια απαράδεκτη εικόνα: το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με το ίδιο το κτίριο να έχει εικόνα κτιρίου υπό κατάρρευση  και τον περιβάλλοντα χώρο να μοιάζει με ..μικρή χωματερή!

Μπάζα από τις ερευνητικές τομές και τις καθαιρέσεις που έγιναν για τις ανάγκες της στατικής μελέτης έχουν αφεθεί στον αύλειο χώρο, και πάνω τους έχουν φυτρώσει αγριόχορτα!

DSC00306

DSC00305

Όπως αναφέρεται σε κάποιο δελτίο τύπου του δήμου σχετικά με το συγκεκριμένο κτίριο, “πρόκειται για το ιστορικό Σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην οδό Αγίου Τίτου και το οποίο στο παρελθόν είχε κριθεί στατικά ακατάλληλο. Το εν λόγω κτίριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 30 ως διώροφο με τις αρχές του μοντέρνου κινήματος, ενώ την δεκαετία του 1970 έγινε η προσθήκη ενός ακόμη ορόφου και της στέγης. Στην αρχική του μορφή το κτίριο ήταν «μοντερνικό», επηρεασμένο από τις τάσεις και την μόδα της εποχής, βασισμένο στην απλή γεωμετρία, τον κάνναβο, το ρασιοναλισμό, το επίπεδο δώμα και όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία οι αρχιτέκτονες της εποχής εξέφραζαν και διατύπωναν την αρχιτεκτονική τους άποψη. Πρόκειται για ιστορικό κτίριο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία τα οποία και θα διατηρηθούν”.

Εντάξει, γνωρίζω ότι το σχολείο δε λειτουργεί. Γνωρίζω ακόμα ότι γίνονται ενέργειες για την ένταξη του έργου της ενίσχυσης και της επέκτασης του κτηρίου στο ΕΣΠΑ. Όμως αυτή η διαδικασία έχει τραβήξει πολύ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Και το κτίριο αυτό, πέρα από την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία την οποία εκθειάζει ο δήμαρχος στο παραπάνω δελτίο τύπου,  βρίσκεται και στο κέντρο της πόλης, μπροστά στα μάτια όλων. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έπρεπε να έχει αυτή την εικόνα. Θα μπορούσε με ελάχιστο κόστος, ακόμα και από τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου να έχει καθαριστεί η αυλή από τα μπάζα και τα σκουπίδια, ώστε η εικόνα να μην είναι τόσο αντιαισθητική.

Όσον αφορά το θέμα της ένταξης του έργου “Ενίσχυση – αντικατάσταση στέγης και προσθήκη νέου τμήματος στο κτίριο που στεγάζει το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου” στο ΕΣΠΑ, μαθαίνω ότι είχε σκαλώσει στις συνεννοήσεις μεταξύ δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας όσον αφορά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Όμως το θέμα αυτό ευτυχώς θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (εκτός απροόπτου) από το δήμο Ηρακλείου, και θα εκδοθεί και η πολυπόθητη απόφαση ένταξής του.

Τέλος, για τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι το κτίριο αυτό προορίζεται για … άλλου είδους εκμετάλλευση, θα ήθελα να πω ότι είναι μάλλον ανυπόστατες. Αυτό το κτίριο δείχνει τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι γλυτώνει τη μετατροπή του σε… κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος!!!

2 σχόλια:

  1. Τα παιδιά των τοπικών¨"Πολιτικών" δεν πάνε σε σιδερόκουτα για τη μόρφώσή τους. Ντροπή σε όλους τους. Ερχονται εκλογές. Θα βγείτε στα μπαλκόνια; Ερχονται γιουχαίσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτο θα συμφωνησω κ εγω γιατι ειμαι παλια μαθητρια αυτου του σχολειου κ ντρεπομαι πραγματικα για το πως το καταντησανε ετσι ΜΑΡΙΝΑ

      Διαγραφή