ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τα έσοδα της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι... σχεδόν όσα της Γερμανίας, και πολύ περισσότερα από αυτά της Ιρλανδίας και της Ισπανίας!

Μια πραγματικότητα που δε συμφέρει καθόλου την κυβέρνηση της χώρας μας αποτυπώθηκε στην έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία τον προηγούμενο μήνα: Τα έσοδα της χώρας μας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά άλλων προηγμένων χωρών, και πολύ περισσότερα δε από χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια κρίση χρέους με εμάς, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία! Και αυτό δε συμβαίνει μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά την τελευταία 15ετία!


Και όταν λέμε έσοδα μιας χώρας, εννοούμε ΦΟΡΟΥΣ!!! Και αυτό συμβαίνει ενώ οι μισθοί και οι παροχές σε υγεία, παιδεία και άλλους τομείς της ζωής υπολείπονται σημαντικά από χώρες με πολύ μικρότερα έσοδα (πάντα ως ποσοστό του ΑΕΠ) , όπως το Λουξεμβούργο, η Ελβετία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας στον τομέα των εσόδων βρίσκεται πολύ κοντά με τη Γερμανία (μόλις 3,35% διαφορά), την ίδια στιγμή που οι μισθοί στη χώρα της κας Μέρκελ είναι τουλάχιστον διπλάσιοι! Όσο για το τι απολαμβάνει ένας πολίτης της Γερμανίας από πλευράς ανταποδοτικών υπηρεσιών, καλύτερα να μην το θίξουμε καθόλου!!!

Αυτά βέβαια εντέχνως τα αποκρύπτει η κυβέρνηση, για να μπορεί να εφαρμόζει την πιο σκληρή φορομπηχτική πολιτική που έχει υποστεί ο Έλληνας. Το ίδιο την αποκρύπτουν βέβαια και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά αυτό δε μου προκαλεί καμία έκπληξη!

Το θέμα ανέδειξε το market-talk.net, και μου έδωσε λαβή για την παρούσα ανάρτηση.

4 σχόλια:

  1. TA EΞΟΔΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει και η Γερμανία όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουμε κι εμείς, και με αντίστοιχους μισθούς; Σου προτείνω να δεις πόσα παίρνει ο εφοριακός στη Γερμανία πριν κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με αυτα που ειπαν και οι αλλοι σχολιαστες. Για να εχεις πραγματικα ολοκληρωμενη εικονα πρεπει επισης να συγκρινεις τα εξοδα! Αν τα εξοδα του κρατους ειναι αστρονομικα (λογω τεραστιου δημοσιου τομεα) τοτε προφανως πρεπει και τα εσοδα (φοροι) να ειναι αντιστοιχως μεγαλα.

    Οποτε, λοιπον, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πιστευεις οτι αυτο το chart δεν "συμφερει" την κυβερνηση η το οτι το αποκρυπτουν τα μεσα ενημερωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού το ζητήσατε φίλοι μου , το έψαξα και σας δίνω την απάντηση:

    Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_07/02/2010_389968

    Ο μέσος όρος ετήσιων αποδοχών στο δημόσιο τομέα στη Γερμανία είναι 35.000 ευρώ. Στην Ελλάδα του νέου μισθολογίου είναι 15.000 ευρώ, ενώ πριν από αυτό ήταν 29.000 ευρώ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γερμανία αποτελούν το 14% του εργατικού δυναμικού. Στην Ελλάδα του μνημονίου οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν πλέον τις 550.000, ποσοστό 12%.

    Έξοδα κράτους δεν είναι μόνο οι μισθοί των υπαλλήλων. Ξυπνήστε και μην καταπίνετε την προπαγάνδα τους! Έξοδα είναι και οι προμήθειες, οι αναθέσεις έργων, οι αναθέσεις υπηρεσιών, κλπ κλπ. Αλλά απο αυτά τρώνε και πολιτικοί και ιδιώτες, οπότε μάλλον δεν ενοχλούν...

    Και κάτι τελευταίο: ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Η ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ! κΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή