ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα

Ηράκλειο 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίαση του της 26/9/2011 αφού συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των πρόσφατων οικονομικών επιβαρύνσεων μετά από αίτημα ομάδας πολιτών («πολίτες κατά του χρέους») αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην επιβληθείσα έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα που επιβαρύνει υπέρμετρα και δυσανάλογα χιλιάδες νοικοκυριά.

Σε μια εποχή που η ανεργία αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς , οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, ενώ αυξάνονται δραματικά οι φόροι ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, μέτρα όπως η συγκεκριμένη φορολογία, οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και καταδικάζουν σε φτώχεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Θεωρούμε απαραίτητη την εξαίρεση από το μέτρο των ανέργων των χαμηλόμισθων , των χαμηλοσυνταξιούχων και των αγροτών γιατί δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου και να προωθήσει άμεσα ένα δίκαιο φορολογικό Νομοσχέδιο που θα αποκαθιστά τις αδικίες των έκτακτων εισφορών και θα επιβαρύνει τους πολίτες ανάλογα με τις δυνατότητες τους, όπως επιβάλλει η χρηστή Διοίκηση και επιτάσσει το Σύνταγμα της Χώρας.

Το σχόλιό μου: Πολύ σωστή η πρόταση περί προώθησης ενός δίκαιου φορολογικού νομοσχεδίου και απόσυρσης του σχεδίου νόμου για την έκτακτη εισφορά, με τη διαφορά ότι δεν είναι σχέδιο νόμου, αλλά ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ. Βλέπετε, το δημοτικό συμβούλιο με ευθύνη και πρωτοβουλία της πλειοψηφούσας παράταξης εξέδωσε το παρόν ψήφισμα κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή είχε ψηφιστεί η τροπολογία στη βουλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου