ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συγχωρέστε με που δε θα πανηγυρίσω για την 6η δόση

image Μετά τις γνωστές κολωτούμπες από Σαμαρά και παλιότερα από Καρατζαφέρη, και με δεδομένη την …ιεραποστολική στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα μνημόνια, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν χαρές και πανηγύρια στην Ελλάδα, που για 6η φορά μέσα σε 2 χρόνια σώνεται, και θα μπορέσει έγκαιρα να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

Μιλάμε όμως για τους κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις. Μισθούς μειωμένους κατά 20%-50% (μέχρι 25% σε πρώτη φάση) και  συντάξεις με μειωμένο ΕΚΑΣ. Όσο για τα δώρα, αυτό είναι πλέον αστείο ακόμα και να το αναφέρουμε, αφού το ποσό δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ για τους Δ.Υ.,και ακόμα μικρότερο για πολλούς συνταξιούχους (για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που δεν πληρώνονται από την κυβέρνηση, δεν κάνω αναφορά).

Μέσα στο Δεκέμβριο όμως θα πρέπει μισθωτοί Δ.Υ. και συνταξιούχοι να πληρώσουν :

1. Τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είναι προσαυξημένα κατά 10%.
2. Το πολυεκκαθαριστικό το οποίο συμπεριλαμβάνει την έκτακτη εισφορά και το φόρο για όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 1929 κυβικά .
3. Το ΕΤΑΚ του 2009 (για όποιον δεν το έχει πληρώσει).
4. Το τέλος ακίνητης περιουσίας του 2010.
5. Το τέλος των ακινήτων του 2011 που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
6.Το φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν πρόσφατα.

Σίγουρα δε θα κληθούν όλοι να πληρώσουν όλα τα παραπάνω.  Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα που θα λάβουν μισθωτοί και συνταξιούχοι μέσα στο Δεκέμβριο, δε φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς! Κι έτσι, μισθωτοί του δημόσιου τομέα και συνταξιούχοι έρχονται να προστεθούν στους ανέργους αλλά και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές και να κάνουν ένα δώρο στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Γι’ αυτό ας με συγχωρέσετε που δε θα πανηγυρίσω για την 6η δόση. Με τη μισή Ελλάδα να κάνει μαύρα Χριστούγεννα, που όρεξη για πανηγύρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου