ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προσπάθεια δημιουργίας ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Ηράκλειο

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

image "Φέτος πια θεωρούμε ότι είμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε είναι ότι οι παραδοσιακά ασθενείς μας που είναι οι πιο φτωχοί και όσοι είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας έχουν φτάσει πια στο όριο της εξαθλίωσης. Πέρυσι το 6%-7% των ανθρώπων που στρέφονταν σε εμάς για βοήθεια ήταν Έλληνες. Φέτος το ποσοστό αυτό είναι στο 30% και μάλιστα σε κάποια περιφερειακά ιατρεία, όπως στο Πέραμα, πλησιάζει το 85%-90%."   Νικήτας Κανάκης, Γιατροί του Κόσμου.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Ολοένα και περισσότερο αρχίζουν να εμφανίζονται φαινόμενα εξαθλίωσης κοινωνικών ομάδων. Κοινωνικές ομάδες, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και όχι μόνο.

Σε τέτοιες δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση των δεσμών αλληλεγγύης της κοινωνίας για την επιβίωσή της. Για τους παραπάνω λόγους πριν λίγες βδομάδες πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός “Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. Πρώτο μέλημά μας θα είναι η δημιουργία ενός Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αντίστοιχες λαμπρές προσπάθειες έχουν γίνει στο Ρέθυμνο βλ. www.ethiatreio.com , τη Θεσ/νίκη κ.α.) καθώς και η διερεύνηση του επισιτιστικού ζητήματος.

Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει να συμμετέχει και να προσφέρει το οτιδήποτε στην παραπάνω πρωτοβουλία σε μια ανοιχτή συνάντηση/συζήτηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8:00μ.μ. Στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

(Οδός Κριτοβουλίδου 19).

Κάθε συμμετοχή είναι πολύτιμη και απολύτως αναγκαία τόσο στη πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, όσο και στη διάδοσή της.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Εύα – 6979032371    Μαρία – 6942400345       Ελένη - 6948306073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου