ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Διπλή αύξηση στο λογαριασμό της ΔΕΗ το 2012.

Μεγάλες εκπλήξεις μας περιμένουν κατά την παραλαβή του 1ου λογαριασμού της ΔΕΗ του 2012, όσον αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος! Εκτός από την αύξηση στην τιμή μονάδας που θα ανακοινωθεί αυτές τις μέρες από το ΥΠΕΚΑ και αναμένεται να είναι της τάξης του 12%-15%, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε άλλη μια αύξηση: αυτή του Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!

Με την Αριθμ.Δ5−ΗΛ/Β/Φ.1.17/10745/οικ.28556 ΦΕΚ 2095 Β 31.12.2010 απόφαση του ΥΠΕΚΑ, είχαν καθοριστεί οι τιμές του ειδικού τέλους ΑΠΕ για το 2011όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

image Με την Απόφαση 1543/2011 της ΡΑΕ που ανακοινώθηκε χτες, αποφασίστηκαν οι εξής τιμές για το 2012:

image Για την οικιακή χρήση, θα υπάρξει αύξηση του ειδικού τέλους για ΑΠΕ από 1,95 €/MWh  σε 5,99 €/MWh,  ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ!

Και ερωτώ τα σαΐνια της ΡΑΕ και του ΥΠΕΚΑ: πως θα μπορέσει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2012, όταν εν μέσω ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας θα γίνουν τέτοιου είδους ΔΙΠΛΕΣ αυξήσεις;

Μειώθηκε, λέει, η κερδοφορία της ΔΕΗ και πρέπει να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος! Λες και υπάρχει καμιά επιχείρηση στην Ελλάδα που να αυξήθηκε η κερδοφορία της! Κι επειδή αυξάνονται τα συστήματα ΑΠΕ που συνδέονται με το δίκτυο, θα αυξηθεί το Τέλος ΑΠΕ, από το οποίο πληρώνονται αποκλειστικά οι επενδυτές!

Αλλά αυτά βλέπουν και οι επιχειρηματίες της χώρας, και αφού μειώθηκε η κερδοφορία τους, αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, για να βγάλουν τη χασούρα! Ε, αφού βλέπουν το κράτος να το κάνει, γιατί να μην το κάνουν κι αυτοί;

Εδώ θα είμαστε πρώτα ο θεός το 2012, και θα δείτε πόσο θα αυξηθεί το ποσοστό των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ. Και τότε οι “υπεύθυνοι” της ΡΑΕ και του ΥΠΕΚΑ θα τα ρίχνουν όλα στην κρίση και στην ΤΡΟΙΚΑ… Μόνο που και αυτοί θα έχουν βάλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το χεράκι τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου