ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Άλλος ένας άμοιρος ευθυνών υπουργός του μνημονίου ο κος Χρυσοχοϊδης

«Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις»….

«Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει»…

Οι παραπάνω φράσεις ελέχθησαν από όχι από τον Τσίπρα, ούτε την Παπαρήγα, ούτε κανένα ανεξάρτητο βουλευτή. Ελέχθησαν από τον κο Χρυσοχοΐδη, τον επί δύο χρόνια υπουργό της κυβέρνησης του μνημονίου, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χτες από την εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” .

image

Και αναρωτιέμαι, δε θα βάλλουν ποτέ μυαλό αυτοί οι πολιτικοί; Θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν ακόμα και τώρα; Θα μας πει ο Χρυσοχοϊδης και ο κάθε υπουργός, που υπηρέτησε πιστά για 2 χρόνια το μνημόνιο, που σήκωνε το χεράκι του ψηφίζοντας κάθε μέτρο που αυτό επέφερε, ότι ήταν κατά του μνημονίου; Ή ότι η κυβέρνηση της οποίας ήταν κορυφαίο μέλος , δεν έκανε σωστή διαπραγμάτευση; Και τι έκανε αυτός γι’ αυτά; Διαφώνησε; Καταψήφισε; Ανεξαρτητοποιήθηκε; Παραιτήθηκε από υπουργός; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Παρέμεινε για να μη χάσει “το κοκό”… Την καρέκλα…

Βέβαια τον ρώτησε ο Παπαχελάς: “πού ήσασταν εσείς τους πρώτους εκείνους κρίσιμους μήνες της κυβέρνησης, που ο κος Παπανδρέου έβαλε κάποιους ανθρώπους άπειρους σε κρίσιμα πόστα. Μιλάγατε εσείς, γιατί δεν τα λέγατε αυτά τότε πιο ανοιχτά και πιο δημόσια;”   Και πήρε τη φοβερή απάντηση: Ήμουν πάντα παρόν. Έλεγα και λέω πάντα αυτά που πιστεύω και που σκέφτομαι. Άρα λοιπόν μιλούσα”.

“Αυτή την κριτική που κάνετε τώρα δεν την κάνατε τότε. Ούτε για το μίγμα της πολιτικής που ακολούθησε ο κος Παπανδρέου ούτε για το στυλ της διακυβέρνησης”, επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο υπουργός: “ Για το στυλ της διακυβέρνησης εμένα δε μου έπεφτε λόγος, ήμουν απλά υπουργός της κυβέρνησης και οφείλω απέναντι στο πρόσωπο του εκάστοτε πρωθυπουργού αν τρέφω σεβασμό, και υπάρχουν ορισμένα θέματα τάξης και ορισμένα θέματα συνταγματικά”, για να πει παρακάτω: “Ο υπουργός δεν κάνει διαμαρτυρία. Οφείλει να κάνει τη δουλειά του. Όταν μου ζητούνταν ο λόγος τον έδινα, έλεγα την άποψή μου, κατέθετα την πρότασή μου κι από εκεί και πέρα δεν ήμουν εγώ αυτός που αποφάσιζα”.

Καλά όλα αυτά υπουργέ μου, αλλά μάλλον έχετε μπερδέψει το ρόλο σας. Δεν είστε υπάλληλος μιας ιδιωτικής εταιρίας ή μιας δημόσιας υπηρεσίας, απλά να καταθέτετε την άποψή σας και ν’ αποφασίζει το αφεντικό ή ο διευθυντής. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΈΓΓΡΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ.  Εσείς που είσαστε υπουργός, που αποφασίζεται για μια ολόκληρη χώρα και εφαρμόζεται πολιτική που επηρεάζει τις ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν έχετε καμία ευθύνη; Μάλλον δε σας τά ‘πανε καλά, ή κάνετε την πάπια για να μην κάψετε το πολιτικό σας μέλλον. Αλλά σας πήραμε χαμπάρι κι εσάς, και τους υπόλοιπους. Κι ελπίζω αυτό να εκφραστεί ξεκάθαρα στις κάλπες, όποτε αυτές στηθούν…

Είπε βέβαια κι άλλα πολλά ο Χρυσοχοϊδης, για το “λεφτά υπάρχουν”, και για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου