ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

“Εσωτερικά” σημειώματα ΣΥΡΙΖΑ για τα “κινήματα ενάντια στα χαράτσια”

Ενημερωτικά σημειώματα του ΣΥΡΙΖΑ, με οδηγίες προς τα κομματικά του στελέχη σχετικά με τις δράσεις τους στα κινήματα της χώρας ενάντια στα χαράτσια αποκαλύφτηκαν πρόσφατα. Μάλιστα, έχουν πάνω την ένδειξη “για εσωτερική χρήση- το προηγούμενο το είδαμε ακόμα και σε blogs!!!”.

 image

image

image

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πράγματι, και με το κίνημα των αγανακτισμένων το καλοκαίρι, και με το κίνημα ενάντια στα χαράτσια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις μέρες μας σε όλη την Ελλάδα, υπήρχαν και υπάρχουν προσπάθειες να χειραγωγηθεί από κόμματα. Και μια τέτοια προσπάθεια αποκαλύφτηκε με τα συγκεκριμένα έγγραφα. Μάλιστα, είχα αναφερθεί σε τέτοιες προσπάθειες, μετά από την πρώτη συγκέντρωση των “Πολιτών κατά του Χρέους” στο Ηράκλειο. 

Πρέπει όμως τα κομματικά στελέχη όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΣΠΙΘΑΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οποιουδήποτε άλλου χώρου να κατανοήσουν ότι ο κόσμος με τέτοιες προσπάθειες αποθαρρύνεται, και δε συμμετέχει στην όλη προσπάθεια. Μεγάλη μερίδα των πολιτών έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να έχει σχέση με κανένα κόμμα. Έχει γιατί έχει καεί η γούνα του, είτε γιατί δεν τον εκφράζουν. Το ότι στο θέμα των χαρατσιών συμφωνεί π.χ. με το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, αυτό δε σημαίνει ότι ασπάζεται και τη φιλοσοφία τους και την ιδεολογία τους. Απλά προσπαθεί να βρει λύση σ’ ένα πρόβλημα που του έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Δεν πρέπει βέβαια να υποτιμούμε και τους πολίτες, οι οποίοι πλέον είναι υποψιασμένοι, και γνωρίζουν καλά πότε κάποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει. Βέβαια, στην απελπισία τους, η γιαγιά και ο παππούς, ο άνεργος, ο μεροκαματιάρης, δεν θα κοιτάξουν αν τους βοηθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος. Θέλουν να βγει κάποιος μπροστά να τους προστατέψει, να τους υποστηρίξει. Απλά είναι πιο έντιμη η στάση του ΚΚΕ, που βγαίνει πάντα ως κόμμα, παρά να βγαίνει κάποιος ως ανένταχτος πολίτης και να προσπαθεί να περάσει θέσεις του κόμματός του.

Κλείνοντας, σας μεταφέρω μια διαδικτυακή συζήτηση που είχα με φίλο της σελίδας στο facebook μετά την πρώτη συνάντηση των Πολιτών κατά του Χρέους το Σεπτέμβρη. Του είχα πει ότι “η υπόθεση μου μυρίζει ΣΥΡΙΖΑ”. Και αυτός μου είπε: “ας βγει κάποιος επιτέλους μπροστά, και ας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλος”Και συμφωνώ με αυτή τη θέση, γι’ αυτό άλλωστε στηρίζω τη δράση των Πολιτών κατά του Χρέους μέσα από αυτό το ιστολόγιο.

Το θέμα των ενημερωτικών σημειωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το blog “Κινήματα από τα κάτω”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου