ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι!

image Με χτεσινή της απόφαση (2-3-2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος (χαράτσι)!
Με την απόφαση αυτή, δικαιώνονται οι αγώνες τόσων και τόσων πολιτών που από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκε αυτό το “χαράτσι” θεώρησαν ως στυγνό εκβιασμό την απειλή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που από το Ελληνικό Σύνταγμα χαρακτηρίζεται ως αγαθό πρώτης ανάγκης.
Όμως, όσον αφορά στην επιβολή  του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το ΣτΕ έκρινε ότι...
είναι συνταγματική και νόμιμη. Και αυτό επειδή είναι ένας ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΦΟΡΟΣ καθώς έχει επιβληθεί για δύο μόνο χρόνια.
Το θετικό όμως σημείο στο δεύτερο αυτό σκέλος της απόφασης είναι ότι το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να ενσωματωθεί το χαράτσι στους υπόλοιπους φόρους για τα ακίνητα, δηλαδή από έκτακτό που είναι σήμερα να μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση σε πάγιο,  να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Θυμίζω ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη προταθεί από την κυβέρνηση και από την ΤΡΟΙΚΑ!
Η απόφαση αυτή σαφώς και αφαιρεί ένα μεγάλο άγχος από τα νοικοκυριά που σχεδόν στο σύνολό τους πλέον βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αποδεικνύει δε ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την κάθε απόφαση της κάθε κυβέρνησης, ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αντισυνταγματικότητας και έχουν εκβιαστικό προς τον πολίτη χαρακτήρα.

2 σχόλια:

  1. τι λετε ρε παιδια? εχω παρει τελειως αναποδες.
    πηγα και πληρωσα στο ατμ την δεη και τα τελη και η δεη τα πηγε στο χαρατσι ,ετσι φαινεται απληρωτη η δεη.τι γινεται τωρα/ξερει κανεις?ειμαστε και οι δυο ανεργοι με δυο παιδια?τωρα ακουω το δοσιλογο mega να διαφημιζει στις ειδησεις πως δεν θα κανει διακανονισμο πλεον η δεη.ελεος πια δεν αντεχω αλλο δεν θελω το ρευμα τους να πανε στο διαολο συγκουδουνοι τα μαγαρισμενα πουλημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην εφορία πρέπει να απευθυνθείς με τα κατάλληλα δικαιολογητικά (κάρτα ανεργίας κλπ) για να αποφασίσει ο έφορος αν πληρώσεις και πόσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή