ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σςς… ησυχία, μην τρομάξουμε τους τουρίστες!!

image Σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 άκουσα το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στο Ράδιο Κρήτη. Ένα από τα πρώτα θέματα ήταν ο τουρισμός, με τις μειωμένες κρατήσεις από Γερμανία και Αγγλία. Κλήθηκε λοιπόν να παρέμβει τηλεφωνικά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κος Μιχάλης Βλατάκης.
Ο πρόεδρος είπε ότι οι προκρατήσεις από αυτές τις χώρες είναι μειωμένες κατά 40%,  ότι θα πάει αντιπροσωπεία στη διεθνή έκθεση που γίνεται τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο για να αντιστρέψει το κλίμα, και ότι είναι σίγουρο ότι θα τους ζητηθούν να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές προκειμένου να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα και την Κρήτη.
Όμως, συμβούλεψε λίγο - πολύ και όλους εμάς τους Έλληνες, αφού απαξίωσε κάθε άλλο παραγωγικό τομέα της χώρας πλην του τουρισμού και της ναυτιλίας...
να μην προβαίνουμε σε διαμαρτυρίες και ακτρότητες για να μην δημιουργούμε αρνητικό κλίμα στους εν δυνάμει επισκέπτες της χώρας μας! Μάλιστα, με τη συνδρομή του δημοσιογράφου κου Σπυρόπουλου, που του ανέφερε σε μορφή περισσότερο τοποθέτησης παρά ερώτησης ότι στην αρχή της τουριστικής περιόδου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης είπε  ότι αυτές οι ενέργειες δε βοηθάνε καθόλου!
Τι μας προτείνουν λοιπόν οι κύριοι; Να μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να μη μιλάμε για να μην τρομάξουν οι τουρίστες; Να μας λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να κάνουμε τουμπεκί για να κάνουν προκρατήσεις οι Γερμανοί; Να απαγορέψουμε τις απεργίες για να μη δημιουργηθεί αρνητικό κάρμα στην έκθεση του Βερολίνου;
Ξέρετε κύριοι,κάποιοι έχουμε μάθει να παλεύουμε στην ζωή μας για τα δίκια μας. Να μη δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την κλοπή των κόπων ολόκληρης της ζωής μας. Κάποιοι έχουμε μάθει να μη σκύβουμε το κεφάλι. Και λυπάμαι που αυτό ίσως να βλάπτει τον τουρισμό. Όμως είναι κάτι που οφείλουμε στα παιδιά μας και τον εαυτό μας, και δε θα το σταματήσουμε.
Όσο για το Γερμανό και τον Άγγλο τουρίστα, θα κοιτάξει πρώτα απ’ όλα την τσέπη του. Αν του κάνετε καλές τιμές, καλύτερες από την Ισπανία και τη Γαλλία, θα έρθει, αλλιώς θα πάει εκεί. Και μην ξεχνάτε ότι, αφενός η Ελλάδα είναι τέταρτος προτιμώμενος τουριστικός προορισμός  για το 2012  μετά την Ισπανία την Ιταλία και τη Γαλλία σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, δηλαδή ανέβηκε 2 θέσεις παρά τις όποιες συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, επεισόδια,  αφετέρου και στις 3 πρώτες χώρες γίνονται διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, και απεργίες. Γι’ αυτό αφήστε την προπαγάνδα κατά μέρος.

1 σχόλιο:

  1. Μιχάλης Βλατάκης3 Απριλίου 2012 στις 3:24 μ.μ.

    Αγαπητέ συντάκτη του Σςς.. ησυχία να μην τρομάξουμε τους Τουρίστες !!! Καταρχήν λυπάμαι που κάνω τόσο αργά το σχόλιο,διότι δεν επεσε στην αντίληψή μου νωρίτερα.Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου ,οπως και ευθαρσώς ανέφερα στο δελτίο ειδήσεων οτι εχουν δικαιο ολοι οι εργαζόμενοι και καταλαβαίνω την δίκαια αγανάκτηση τους,αυτό ομως που ζήτησα χωρίς καμμία πρόθεση προπαγάνδας ειναι να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ακραίες καταστάσεις ,διότι ενα μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας εξαρτάται απο τον τουρισμό και εκεί ειμαι σίγουρος οτι θα εχεις την ιδια αποψη.
    Εχω και εγώ παιδιά και εχω τις ιδιες ευαισθησίες με σένα.
    Φιλικά
    Μιχάλης Βλατάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή