ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Γιατί είναι άκυρος ο διαγωνισμός για την ανάθεση καθαριότητας στο Μαλεβίζι, παρά την κατάθεση προσφορών με το ταχυδρομείο

Δήμος Μαλεβιζίου
Διάβασα πριν από λίγο άρθρο στο cretalive (δείτε εδώ) σχετικά με το διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου σε ιδιώτες, και το μπλοκάρισμά του από εργαζόμενους στους δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου.  Ο δήμαρχος κος Μαμουλάκης έσπευσε να δηλώσει σε κανάλια και λοιπά ΜΜΕ ότι ο διαγωνισμός έγινε κανονικά, αφού κατατέθηκαν προσφορές μέσω ταχυδρομείου. Παρότι αυτό επιτρέπεται, ο διαγωνισμός είναι άκυρος. Και εξηγώ γιατί:

Στην επαναληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού (δείτε εδώ), αναφέρεται:
image
“Σας γνωρίζουμε ότι ο διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών, με τίτλο «Αποκομιδή απορριμμάτων των Δημοτικών - Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου» που είχε προκηρυχτεί για τις 13 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:00 (έναρξη) έως 11:00 (ώρα λήξη επίδοσης προσφορών), δεν διενεργήθηκε λόγω στάσης εργασίας και κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου.
Ο διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών, με τίτλο «Αποκομιδή απορριμμάτων των Δημοτικών - Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου» θα διενεργηθεί σύμφωνα με το άρθρο 3 της διακήρυξης, στις 20 Αυγούστου 2012 ημέρα Δευτέρα την ίδια ώρα.”
Στην αρχική προκήρυξη δε (δείτε εδώ), για το διαγωνισμό που είχε οριστεί για τις 13 Αυγούστου και ματαιώθηκε, αναφέρεται:
“3. Χρόνος τόπος αποσφράγισης των προσφορών
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την Επιτροπή Διαγωνισμού την 13η Αυγούστου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 πμ στα γραφεία του Δήμου Μαλεβιζίου, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων αναδόχων που υπέβαλαν προσφορά ή νομίμως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους. Οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών θα αποσφραγισθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των τεχνικών προσφορών σε ημερομηνία και ώρα που θα γνωστοποιηθεί σε αυτούς που υπέβαλαν προσφορές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν γνώση αυτών ή και αυθημερόν.”
ΆΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (13 Αυγούστου στον αρχικό διαγωνισμό και 20 Αυγούστου στον επαναληπτικό) , ΣΤΙΣ 11:00 πμ, αφού δεν έχουν αλλάξει οι όροι της διακήρυξης. 
Όμως η επιτροπή του διαγωνισμού στις 11:00 π.μ. δεν αποσφράγισε ΚΑΜΙΑ προσφορά από αυτές που ο κος Μαμουλάκης είπε ότι απεστάλησαν ταχυδρομικώς. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ! Τη μη αποσφράγιση προσφορών πιστοποιούν με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και τοπικοί βουλευτές.
Η επιτροπή δεν προβλέπεται από το νόμο και τη διακήρυξη να συνεδριάσει σε άλλη χρονική στιγμή και να ανοίξει τις προσφορές που κατατέθηκαν με το ταχυδρομείο. Θα έπρεπε να το έχει κάνει στις 11.00 π.μ, για να θεωρηθεί ότι διεξήχθη ο διαγωνισμός. Θα έπρεπε δηλαδή σήμερα, 20 Αυγούστου 2012, να έχουν αποσφραγιστεί οι προσφορές στις 11 το πρωί, και να έχουν καταγραφεί οι συμμετέχοντες στο πρακτικό του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, θα έπρεπε να ελεγχθούν οι τεχνικές προσφορές. Και όταν γίνουν όλα αυτά, να οριστεί άλλη ημερομηνία για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Αυτά δε γίνανε σήμερα στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, και γι’ αυτό ο διαγωνισμός είναι ΑΚΥΡΟΣ, ΑΓΟΝΟΣ, ή πιο σωστά, ως ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ.
Επιπλέον, στο δημαρχείο Μαλεβιζίου υπήρχε και κάποιος εργολάβος ο οποίος ήθελε να καταθέσει προσφορά, αλλά επειδή ο διαγωνισμός μπλοκαρίστηκε από τους εργαζόμενους, δεν τα κατάφερε. Έτσι, αν οι υπόλοιπες προσφορές για κάποιο λόγο θεωρηθούν κανονικές, ο συγκεκριμένος θα κάνει ένσταση, αφού αυτός δεν είχε δυνατότητα να καταθέσει την προσφορά του με τον τρόπο που επέλεξε!
Καλό είναι λοιπόν ο κος Μαμουλάκης να μη σπεύδει να κάνει δηλώσεις χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Μεταξύ άλλων δε, δήλωσε και το εξής ωραίο, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες: “8 μήνες προσπαθούσα να πάρω συμβασιούχους για την καθαριότητα. Και όταν μου εγκρίνανε και πήρα 8, οι 4 … πήγαν στην τεχνική υπηρεσία”!!!
Μα, αν τους προσλάβατε κε Μαμουλάκη για την καθαριότητα, γιατί τους πήγατε στην Τεχνική Υπηρεσία; Για να μην μπορείτε μετά να ανταποκριθείτε στην καθαριότητα, και να δικαιολογήσετε ευκολότερα την απόφασή σας για την ανάθεση; Ή μήπως οι 4 αυτοί ήταν π.χ. μηχανικοί, τους προσλάβατε ως εργάτες καθαριότητας, και εκτελούν χρέη μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία; Γιατί κάτι τέτοια τα έχουμε δει να γίνονται και σε άλλους δήμους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου