ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: “Απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενών”. Η χρηματοδότηση όμως;

Oι διάφορες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή – της κόρης του κου Πολύδωρα, του ξαδέλφου του κου Καμένου, την αδερφή του γαμπρού του κου Τραγάκη-  προκάλεσαν , λέει, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού κου Σαμαρά, ο οποίος έδωσε εντολή να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης:

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους».
Πολύ καλό αυτό κε Σαμαρά… Δείξατε μεγάλη ευαισθησία στο θέμα, και μπράβο σας…
Μήπως όμως να δώσετε εντολή να απαγορευτούν και οι επιχορηγήσεις σε οργανώσεις και ιδρύματα που πρόεδροι είναι συγγενείς μέχρι και 2ου βαθμού βουλευτών, υπουργών και… πρωθυπουργών, όπως π.χ. το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ); Ξέρετε, αυτό που πρόεδρος είναι ο αδελφός σας, και που πρόσφατα – επί πρωθυπουργίας σας – επιχορηγήθηκε με 12,5 εκατομμύρια ευρώ;
Διάβασα βέβαια ότι παγώσατε τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ, αλλά για τα ιδρύματα τέτοιου τύπου δε διάβασα τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου