ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το τελευταίο πακέτο περικοπών για το χαζό λαό…

Τελικά πρέπει να είμαστε πολύ χαζός λαός! Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, όσο και να το σκέφτομαι. Ναι, το αποφάσισα… είμαστε χαζός λαός.
Τόσο χαζός, που είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε ότι αυτό το νέο πακέτο περικοπών των 11,5 δις (που θα μας κοστίσουν 18,5 δις) θα είναι το τελευταίο. Το είπε άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός αρχηγός που πιστέψαμε προεκλογικά. Που εκλέχτηκε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, αλλά πήγε σε Γερμανία και Γαλλία υποσχόμενος “γη και ύδωρ”, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Που υποσχέθηκε ότι δε θα κάνει οριζόντιες περικοπές και ότι δε θα πειράξει χαμηλές συντάξεις, αλλά καταργεί τα δώρα σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Που υποσχέθηκε να καταργήσει το χαράτσι, αλλά θα το ενσωματώσει σε άλλο φόρο. Που ακόμα και τώρα, σήμερα, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, μας είπε ότι θα τηρήσει ΟΛΕΣ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!!!!
Ναι, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση..
Είμαστε χαζοί. Και αυτοί που ψηφίσαμε (η πλειοψηφία, όχι όλοι μας) να μας κυβερνήσουν, δεν έχουν ίχνος τσίπας πάνω τους. Αλλά βρίσκουν και κάνουν.
Βρίσκουν ένα λαό που έχει χεστεί πάνω του, μη χάσει το μισθό και τη σύνταξη των 500 ευρώ ή το επίδομα ανεργίας. Που προτιμά να πληρώνει ένα ευρώ το τηλεφώνημα για να κλείσει ραντεβού για εξετάσεις, τις οποίες θα πληρώσει, και να γράψει φάρμακα που θα πάρει μόνο τοις μετρητοίς, επειδή νομίζει πως η εναλλακτική είναι να μείνει χωρίς φάρμακα. Έτσι του είπε άλλωστε ο Αντώνης, αυτός ο καλός άνθρωπος που όλη η Ευρώπη πλέον – ξαφνικά – συμπάθησε και εμπιστεύεται…
Βρίσκουν ένα λαό που προτιμά την ησυχία της κατάθλιψης και τη φυγή της αυτοκτονίας από τη μάχη για την επιβίωση και την αλλαγή. Από την περηφάνια…
Ναι, αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών. Μέχρι το επόμενο. Και, όπως είπε η προσωποποίηση της ειλικρίνειας, ο άνθρωπος που λέει πάντα την αλήθεια και δεν αλλάζει ποτέ άποψη, ο Αντώνης Σαμαράς, σε δυο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα.
Μεταξύ μας, αυτό το τελευταίο το πιστεύω ακόμα κι εγώ. Απλά με την αντίθετη έννοια.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το άθλιο ανθρωπάκι που προσποιείται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, πήρε (είμαι απόλυτα βέβαιος νοθεύοντας το αποτέλεσμα) την εξουσία στηριζόμενος σε ένα ticket της τελευταίας στιγμής "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου" και κάτι τέτοιες μ@λακίες. Κορόιδεψε λοιπόν τον λαό που τώρα φυσικά αναρωτιέται τι ψήφισε. Ένα δεξιό, ανεπάγγελτο σκουλίκι που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα εξυπηρετήσει τα δικά του και των φίλων του οικονομικά συμφέροντα πριν η χώρα καταρρεύσει.
    Αυτή είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα έχει τελειώσει με τέτοια ανδρείκελα στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα μήπως και ξυπνήσουμε αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή