ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνη ρωγμή στα Ανατολικά Νεώρια Ηρακλείου (βίντεο και φωτ) !

DSC07113 Στη είσοδο των Ανατολικών Νεωρίων Ηρακλείου, ενός χώρου από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Ηρακλειώτες κι άλλοι τόσοι επισκέπτες και τουρίστες, υπάρχει μια πολύ επικίνδυνη ρωγμή, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση τμήματος της οροφής!
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο παρακάτω, έχουν ήδη αποκολληθεί κάποιες πέτρες από την οροφή, και μάλιστα  από θέσεις “κλειδιά” για τη στατικότητά της, ενώ η ρωγμή είναι...

αρκετά βαθιά, οριοθετώντας φανερά μια τριγωνική , επικίνδυνη προς κατάπτωση περιοχή.
DSC07096
Εκτός όμως από τη ρωγμή που δημιουργεί ένα επικίνδυνο “τρίγωνο”, υπάρχει και συνέχεια. Κατά μήκος της οροφής υπάρχει και μια άλλη, μεγάλη, διαμήκης ρωγμή, η οποία χωρίζει την οροφή στα δύο!
DSC07097
Καταλαβαίνετε ότι ο συνδυασμό των δύο αυτών ρωγμών δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για το ίδιο το κτίσμα, αλλά και για τους περαστικούς. Και μιλάμε για τα Ανατολικά Νεώρια Ηρακλείου, ένα μνημείο της πόλης που χρήζει άμεσης αξιοποίησης και προστασίας. Αν και προς αυτή την κατεύθυνση έχει διεξαχθεί το 2008 διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, και η δημοτική αρχή της πόλης εξαγόρασε με ένα αξιοσέβαστο ποσό τη βραβευθείσα μελέτη ,  δεν έχει καταφέρει ακόμα να την υλοποιήσει, με αποτέλεσμα τα Ανατολικά Νεώρια – όπως και τα Δυτικά – να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. .
image
Μέχρι λοιπόν να … υλοποιηθεί η μελέτη, και αξιωθούμε να δούμε τα Ανατολικά Νεώρια όπως φαίνονται στην παραπάνω φωτορεαλιστική προοπτική απεικόνιση, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ να επέμβουν οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου για την έστω αποσπασματική και τμηματική αποκατάσταση και στατική ενίσχυση της οροφής τους, για να μη θρηνήσουμε θύματα.   Μπήκαμε άλλωστε και στο χειμώνα, και οι βροχές πιθανότατα θα μεγαλώσουν το πλάτος και το βάθος των ρωγμών, καθιστώντας τις ακόμα πιο επικίνδυνες!
Ακόμα όμως και αν δε γίνει κατάπτωση τμήματος της οροφής, είναι απόλυτα σίγουρο και με μαθηματική ακρίβεια ότι, στην καλύτερη περίπτωση, θα υπάρξουν και άλλες αποκολλήσεις λίθων, οι οποίες μπορεί να έρθουν στο κεφάλι κάποιου περαστικού! 

2 σχόλια:

  1. Αυτή η ρωγμή είναι πολλά χρόνια εκεί φίλε, κάθε φορά που περνάω απο κάτω βάζω ασυναίσθητα το χέρι μου στο κεφάλι...
    Και να σκεφτείς πως τώρα τελευταία βλέπω ξανά νεαρά ζευγάρια σκαρφαλωμένα πάνω στα νεώρια... Πότε θα θρυνήσουμε δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Τετάρτη 10/10 έγινε η παρούσα ανάρτηση στο blog "antipaloi", την Παρασκευή 12/10 ήταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" το θέμα. Και η κα Λίλιαν Δαφερμάκη που υπογράφει το άρθρο στην εφημερίδα, δεν αναφέρεται καθόλου στους Αντίπαλους, παρόλο που είναι προφανές ότι η πληροφόρησή και η πρώτη ανάρτηση έγινε από εκεί. Ακόμα και το κείμενο έχει ομοιότητες . Άλλη μια διαβολική σύμπτωση προφανώς, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή