ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Ανταπόκριση σε φασιστικό αίτημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

image
Επιστολή προς το δήμαρχο Ηρακλείου και το ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη κος Κωστής Καμπιτάκης σχετικά με το ερώτημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τον αριθμό και την εθνικότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η                                                        
 Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Ο  Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Η  Π Ο Λ Η
ΠΡΟΣ: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Κουράκη Γιάννη
2. ΓΓ Αποκεντρ. Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη Γιώργο
ΚΟΙΝ: 1. ΔΟΠΑΦΜΑΗ   2. ΜΜΕ Ηρακλείου
ΘΕΜΑ: Ανταπόκριση σε φασιστικό αίτημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ενημερώνουμε το δημοκρατικό Ηράκλειο πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρος, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στις 11/06/12 στο Φλοίσβο απειλούσε λέγοντας πως: “αν η Χρυσή Αυγή μπει στη Βουλή, θα κάνουμε εφόδους στα νοσοκομεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα διώχνουμε τους μετανάστες και τα παιδιά τους”!!! Δυο μήνες μετά την εκλογή του φροντίζει να διαμορφώσει τη νομιμοποιητική βάση για την πραγματοποίηση της απειλής του, ρωτώντας από τη Βουλή να πληροφορηθεί τον αριθμό και την εθνικότητα των παιδιών των μεταναστών, που είναι σήμερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων.
Δεν μας κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ένα φασιστικό μόρφωμα που συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ορίζει η απάνθρωπη ιδεολογία του. Τεράστια εντύπωση μας προκάλεσε όμως η σπουδή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου να ανταποκριθούν στο αίτημά της. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με “εξαιρετικώς επείγον”(!) έγγραφο (11938/2.12.12), ζητά από τους Δημάρχους του νησιού να στείλουν “αυθημερόν” και με φαξ (!) στοιχεία σχετικά με τον αριθμό και την εθνικότητα των βρεφών και νηπίων που επελέγησαν να καλύψουν θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών προκειμένου να απαντηθεί σχετικό ερώτημα του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρου. Στις 03/10/12 ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με το έγγραφο 2914/3.10.12 που υπογράφεται από την Πρόεδρο κ. Κόκκορη Ελένη, ανταποκρίνεται και απαντά στο αίτημα της Χρυσής Αυγής, με απολογητικό ύφος μάλιστα.
Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε και κύριε Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Λυπούμαστε γιατί στο έτος 2012 καταφέρατε να προσβάλλετε τη συνείδηση, την υπερηφάνεια αλλά και την τιμή της δημοκρατικής Κρήτης και του Ηρακλείου.
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Γενικέ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είστε πλέον σε θέση να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα ακόμα και των βρεφών και νηπίων. Με την προθυμία που επιδείξατε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε (θελημένα ή αθέλητα αδιάφορο), στη νομιμοποίηση της ανήθικης και αποκρουστικής πρακτικής, που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, των ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η συνολική φασιστικοποίηση της δημοκρατικής και ειρηνικής μας κοινωνίας. Και το κάνετε αυτό όταν γνωρίζετε, πως τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας τον έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Δεν θελήσατε και δεν αντιδράσατε όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινούσε την επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού. Αποδεχθήκατε αδιαμαρτύρητα την περικοπή των πόρων και την απαξίωση της αυτοδιοίκησης. Την ίδια ταχτική ακολουθήσατε όταν έγινε και η περικοπή στους πόρους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συμβάλλατε έτσι και συνεχίζεται να συμβάλλετε στην καλλιέργεια της οργής του λαού. Γνωρίζετε πως κάποιοι εργάζονται μεθοδικά να οδηγήσουν αυτή τη δικαιολογημένη οργή στο ρατσισμό και στο φασισμό, ώστε να διατηρούν και ενισχύουν το τελευταίο αποκρουστικό αποκούμπι του αμαρτωλού τους συστήματος. Ενδίδοντας εσείς αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων συμβάλετε και σ' αυτό. Δέσμιοι των κομματικών σας δεσμεύσεων και των πιο πάνω επιλογών σας, συνεχίζετε να βαδίζετε τον δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή.
Σας καλούμε για τελευταία φορά να εγκαταλείψετε αυτό το δρόμο, γιατί ο δημοκρατικός λαός της Κρήτης, δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας, που κατέκτησε με τις θυσίες και το αίμα των αγωνιστών του.
Ηράκλειο 10/10/2012
Κώστας Καμπιτάκης
Ευσεβία Γιάνναρη
Μανώλης Μαυρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου