ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις διαρκείας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

http://www.somtechnik.gr/main_pict.jpgΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης του Ηρακλείου για συντονισμό με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων διαρκείας μέχρι την ανατροπή των πολιτικών που μας επιβάλλουν την εξαθλίωση. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και δεν χωρούν πλέον ούτε ατομικές ούτε συντεχνιακές λογικές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι συλλογικά και μόνο αν τα αντιμετωπίσουμε ως τέτοια μπορούν να επιλυθούν. Κανείς πια μόνος του απέναντι στην κρίση, καλούμε κάθε εργαζόμενο να...
οργανωθεί στο σωματείο του, να ενημερωθεί, να προασπίσει τα εργασιακά του δικαιώματα, καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων σε συντονισμό. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προκηρύξει απεργιακό αγώνα διαρκείας παύοντας τις εκτονωτικές κινήσεις των 24ωρων και 48ωρων απεργιών.
Παρακαλούμε θερμά δημοσιεύστε το σχετικό ψήφισμα του σωματείου μας που επισυνάπτεται.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
To τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός κλάδος, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, όπου όλα τα “δεδομένα” της ζωής μας είναι σε πλήρη αμφισβήτηση: Οι μισθοί και τα επιδόματα μετατρέπονται σε χαρτζιλίκια βαλκανικού ύψους, οι συντάξεις σε άπιαστο όνειρο, το ρεύμα σε χαράτσι, η υγεία σε εμπόρευμα, η “δημοκρατία” σε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Και όσο η προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας για τη «σωτηρία» της χώρας συνεχίζεται, τόσο η αφαίμαξη-επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τα μικρομεσαία στρώματα εντείνεται.
Κομμάτι της επίθεσης είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η οποία θα επιφέρει την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την πλήρη ισοπέδωση των όποιων κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Όχι μόνο καταλύονται τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά αποδομείται μεθοδευμένα το κοινωνικό κράτος, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης, την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας, και τον αποκλεισμό από βασικά κοινωνικά αγαθά ολοένα και μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού. Τα κοινωνικά αγαθά αφού απαξιώθηκαν, τώρα το ένα μετά το άλλο εμπορευματοποιούνται. Στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων, μετακυλίοντας εξολοκλήρου το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης στον πολίτη, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος. Προπαγανδίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση είναι η μόνη λύση, και αποκρύπτεται ο αποκλεισμός ολοένα και μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού, που αυτή επιφέρει.
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και δεν χωρούν πλέον συντεχνιακές λογικές. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Ηρακλείου σε συντονισμό για την ανάληψη κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων διαρκείας μέχρι την ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής.
Καλούμε τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία:
1. Να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις από τα κάτω, μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν οι ίδιοι την οργάνωση και την δράση τους για κλιμάκωση του αγώνα, ξεπερνώντας τις όποιες ξεπουλημένες ηγεσίες.
2. Να συμμετάσχουμε σε κοινή συνέλευση με στόχο τον συντονισμό.
3. Να συστήσουν Απεργιακό Ταμείο Αλληλεγγύης για την στήριξη των μελών τους κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:
1. Να πιέσει ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, αποστέλλοντας αίτημα για προκήρυξη, πανελλαδικά, 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών
2. Να προκηρύξει τοπικά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, όπως στην περίπτωση της νικηφόρας απεργίας διαρκείας του εργοστασίου ανακύκλωσης ΕΠΑΝΑ ΑΕ στο Ηράκλειο.
Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτο.
Κανένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση.
Παλεύουμε όλοι μαζί γι’ αυτά που μας ανήκουν, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα και τις συνελεύσεις.
Στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ούτε ατομικές ούτε συντεχνιακές λύσεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977353514, 698555890, 6942498499

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου