ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ

Όπως θα ανακοινωθεί αύριο από την κυβέρνηση, για τα επόμενα 3 έτη θα ισχύσει πάγωμα μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και πιθανότατα και στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Το εισόδημα του Έλληνα δηλ. στην καλύτερη περίπτωση παγώνει, ή μειώνεται σημαντικά κατά 15 % περίπου.

Με τις οφειλές μας όμως τι γίνεται; Αυτές μειώνονται καθόλου; Και μιλώ για τις οφειλές μας προς τις τράπεζες, τις συνεχώς κερδοφόρες παρά την κρίση  τράπεζες που ξεκίνησε από τις ίδιες, τις τράπεζες που επιδοτήθηκαν από το φορολογούμενο έλληνα με 28 δις ευρώ..

Ένας φίλος μου είπε προχτές ότι, ενώ επί 7 χρόνια δεν είχε καθυστερήσει ούτε μια μέρα τη δόση του στεγαστικού του δανείου, αναγκάστηκε να το κάνει τον προηγούμενο μήνα λόγω οικονομικής στενότητας. Στις 5 μέρες λοιπόν τον πήραν τηλέφωνο, και του είπαν να τακτοποιήσει την οφειλή.Αυτός ο άνθρωπος όμως, που είναι δημόσιος υπάλληλος, έχει υποστεί σημαντική απώλεια εσόδων από την αρχή του έτους, και θα έρθει ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες..

Τι θα γίνει με τις τράπεζες λοιπόν, τα “ιδρύματα” αυτά που για άλλη μια φορά δεν φορολογούνται όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά ευνοϊκότερα;

Να παγώσουν και οι οφειλές μας προς τις τράπεζες λοιπόν για τουλάχιστον 3 χρόνια, είναι η πρότασή μου..Να συμβάλλουν και αυτές με αυτό τον τρόπο στο να ξεπεράσουμε την κρίση, την κρίση που σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε από αυτές.

1 σχόλιο:

  1. Δημοσιεύτηκε στο Τροκτικό μετά από email μου και αίτησή μου..

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_5014.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή