Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Θερινός μποναμάς έως και 3.200 ευρώ για κάθε βουλευτή

Θερινό... μποναμά  επιφυλάσσουν στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν, είτε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας από το Μνημόνιο, είτε λόγω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας. 
Η σύμπτυξη, μάλιστα, των εργασιών των Θερινών Τμημάτων, εξαιτίας της παράτασης των εργασιών της Ολομέλειας για να ψηφιστεί το ασφαλιστικό του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις διακοπές του Αυγούστου οι διαδικασίες για αρκετά σχέδια νόμου. Με το... αζημίωτο, όμως, για τους βουλευτές, οι οποίοι πλέον της μηνιαίας αποζημίωσής τους έχουν λαμβάνειν «μπόνους» τόσο για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και για τις συνεδριάσεις των Θερινών Τμημάτων σε Σώμα (αντί της Ολομέλειας).
Έτσι, όπως είχε συμβεί με το φορολογικό νομοσχέδιο τις ημέρες του Πάσχα και πρόσφατα με το ασφαλιστικό, οι βουλευτές ουσιαστικά κερδίζουν ό,τι έχασαν από τις περικοπές στην αποζημίωσή τους και τα επιδόματα που τη συνοδεύουν. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι θα λάβουν, εν είδει... υπερωριών για τα «θερινά» νομοσχέδια, περίπου 3.200 ευρώ έκαστος, ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο καθένας. Τα χρήματα αυτά, μάλιστα, είναι ανεξάρτητα από τη βουλευτική αποζημίωση και τα επιδόματα ή τις παροχές που τη συνοδεύουν (η οποία, πάντως, έχει περικοπεί σημαντικά μετά τις αποφάσεις του προέδρου της Βουλής που συνόδευσαν το πακέτο έκτακτων μέτρων του Μνημονίου).

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου