ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αρχίζει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Αρχίζει σήμερα η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Η απογραφή αφορά το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.

Κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά, δηλαδή συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι υπόχρεοι που δεν δύνανται να απογραφούν λόγω ασθένειας ή αιφνίδιου κωλύματος, καθώς και οι υπόχρεοι που πρόκειται να απουσιάσουν με προγραμματισμένες άδειες και δεν δύνανται να απογραφούν μόνοι τους.

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε πριν λίγες μέρες «ναι» στο υπουργείο Εσωτερικών για να ξεκινήσει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, κρίνοντας, όμως, νόμιμη μόνο τη συλλογή των στοιχείων που συνδέονται με τη μισθοδοσία.

Έτσι, το υπουργείο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις της Αρχής, κυρίως τις σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας του προγράμματος, αφαίρεσε τα πεδία με τις ερωτήσεις αυστηρά προσωπικού περιεχομένου και μετέθεσε την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας απογραφής (η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος επρόκειτο να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου).

Εν τω μεταξύ, χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοίνωσή της συνέστησε στα μέλη της να μη συμπληρώσουν και να μην υποβάλουν το δελτίο απογραφής, όπως θα πράξει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου.

Η ΕΔΕ υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή περιλαβμάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και όχι φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Όπως αναφέρει, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, η απογραφή δεν περιλαμβάνει τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, κατά συνέπεια ούτε και τους δικαστές, αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

Παράλληλα, η Ένωση υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή«πάσχει», καθώς δεν αναφέρει ποίος είναι ο σκοπός της.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου